• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Striktna pravila kineskih vlasti: Putnici da spuste zavese prilikom sletanja i poletanja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Većina država i avio-kompanija sveta zahteva da zavese u kritičnim fazama leta - prilikom sletanja i poletanja - budu podignute

  • 0
Prozor aviona Foto: Shutterstock

Ministarstvo državne bezbednosti Kine upozorilo je putnike da spuštaju zavese na prozorima prilikom sletanja i poletanja sa određenih aerodroma, suprotno praksi većine zemalja.

Putnici koji lete za i iz Kine treba da budu na velikom oprezu nakon što je Ministarstvo državne bezbednosti ove zemlje izdalo upozorenje koje se tiče poletanja i sletanja na određenim vazdušnim čvorištima. Prema novom pravilu objavljenom na WeChat nalogu ministarstva navodi se da putnici treba da spuste zavese kada se nalaze na mešovitim civilno-vojnim aerodromima.

Boeing 737 Salinger Igor

U saopštenju je navedeno da obzervacija delova aerodroma namenjenih oružanim snagama predstavlja veliki bezbednosni rizik, preneo je Simple Flying pozivajući se na članak South China Morning Post od ponedeljka 24. juna. Obaveštajne službe Kine navodno strahuju od fotografisanja i snimanja vojnih postrojenja zbog čega su putnici upozoreni da isto ne rade.

Trećina aerodroma u Kini je mešovitog tipa, a prema navodima Ministarstva državne bezbednosti veliki broj njih nalazi se u blizini mora i u pograničnim oblastima na "strateškim lokacijama".

Kina Chengdu J-10 Foto: Shutterstock

Većina država i avio-kompanija sveta zahteva da zavese u kritičnim fazama leta - prilikom sletanja i poletanja - budu podignute. Sa jasnim pogledom na okruženje aviona, kabinska posada može da uoči potencijalne rizike u slučaju evakuacije.

Aerodrom Schiphol na svom sajtu navodi da zavese moraju biti podignute i kako bi se oči putnika navikle na svetlost te da bi u opasnim situacijama isti mogli brže da reagiju.

(Aero.rs)

Video: Air France Boeing 777

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>