• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zemljotres u Air Montenegro: Vlada smenila Marka Anžura i deo menadžmenta kompanije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na mesto slovenačkog eksperta koji je od 2012. godine vezan za više avio-kompanija, imenovan Vukadin Stojanović, koji će u narednom periodu biti vršilac dužnosti izvršnog direktora

  • 0
E190 Air Montenegro Salinger Igor

Tek nešto više od šest meseci trajao je rad novog menadžmenta crnogorskog nacionalnog avio-prevoznika, koji je imenovan pretposlednjeg dana prošle godine.

Odbor direktora državnog Društva sa ograničenom odgovornošću za transport putnika i robe ToMontenegro, koje upravlja avionima Air Montenegro, smenjen je na sednici Vlade Crne Gore koji je održan juče (11. jula 2024.) posle podne piše Avioportal iz Crne Gore.

Umesto slovenačkog eksperta Marka Anžura, koji je na mesto izvršnog direktora kompanije došao 4. maja 2023. godine, postavljen je (u mandatu vršioca dužnosti) Vukadin Stojanović, dojučerašnji član Odbora direktora, javlja portal CDM.

Air Montenegro Salinger Igor

Razlog za Anžurovu smenu bio je, kako navodi crnogorski dnevni list Pobjeda, loš rezultat poslovanja kompanije.

Očekuje se da će još za vreme trajanja letnje sezone biti raspisan konkurs za novog direktora ToMontenegro: Na prošli konkurs koji je bio raspisan u martu prošle godine, uz Anžura (koji je od 2012. profesionalno vezan za avio-kompanije, najpre za Adria Airways, a potom u Stobart Airu i UNEX Management Consultingu) prijavilo se još šest kandidata: Igor Pavićević, Dražen Ćorović, Vejn Pirs, Vuk Stojanović, Danilo Lakić i Goran Jandreoski.

Air Montenegro Salinger Igor

Dosadašnjih dužnosti u Odboru direktora ToMontenegro razrešeni su i Tihomir Dragaš, Mitar Šušić, Aleksandra Gardašević Slavuljica i Danilo Popović. Novi Odbor direktora činiće tri stara imena (Dragaš, Šušić i Gardašević Slavuljica), a dva upražnjena mesta zauzimaju Petar Glomazić i Giuseppe Renga.

Vlada Crne Gore istovremeno je postavila i Marijanu Perić za vršiteljku dužnosti generalne direktorice Direktorata za vazdušni saobraćaj u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva.

(Aero.rs)

Video: Razgovor sa nekim od autora projekta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>