• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

EasyJet planira novu liniju ka Beogradu: Kompaniji su dodeljeni slotovi na aerodromu London Stansted

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu trenutno ima samo jednu liniju EasyJet-a i to za Ženevu. Prevoznik je u prošlosti obavljao letove ka Milanu, Rimu, Bazelu i Berlinu ali su sve ove linije vremenom ukinute

  • 0
easyJet Airbus Foto: Shutetrstock

Avio-kompanija EasyJet namerava da pokrene direktne letove od Londona do Beograda. Niskotarifni prevoznik je rezervisao slotove za novu liniju ka srpskoj prestonici, a letovi prema svemu sudeći treba da započnu tokom zimske sezone.

EasyJet je dobio slotove na aerodormu London Stansted (STN) za otvaranje nove linije ka Beogradu. Prema informacijama do kojih je došao portal Ex-Yu Aviation News, prvobitni plan ovog prevoznika bio je da poveže glavni grad Srbije sa Mančesterom ali se na kraju ipak odlučio da leti iz Londona.

easyJet Airbus Foto: Shutetrstock

Prevoznik će prema pisanju tog portala pokrenuti letove na liniji London Stansted - Beograd tokom predstojeće zimske sezone. U planu su navodno dva nedeljna leta. EasyJet još uvek nije formalno najavio otvaranje nove linije za Beograd te postoji mogućnost da dodeljene slotove ipak iskoristi za letove ka nekoj drugoj destinaciji.

Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu trenutno ima samo jednu liniju EasyJet i to ka Ženevi (GVA). Prevoznik je u prošlosti obavljao letove ka Milanu, Rimu, Bazelu i Berlinu ali su sve ove linije vremenom ukinute.

British Airways A320neo Salinger Igor

Između Beograda i Londona trenutno saobraćaju Air Serbia, British Airways i Wizz Air. Britanska nacionalna avio-kompanija će ukinuti letove za Beograd početkom zimske sezone o čemu je Aero.rs ranije pisao.

Air Serbia i British Airways lete ka aerodromu Heathrow (LHR), inače najprometnijem vazdušnom čvorištu u Engleskoj, dok Wizz Air opslužuje Luton (LTN).

(Aero.rs)

Video: Galeb Team premijerno na aeromitingu CIAV2024 u Varaždinu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>