• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Croatia Airlines ponovo odložila prvi let Airbusa A220: Novi datum - sredina avgusta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hrvatski nacionalni avio-prevoznik planirao da ovim avionom od 29. jula do 14. avgusta obavi 60 letova ka aerodromima Barselona, Berlin, Frankfurt, Skoplje, Pariz i Hitrou, ali je juče pomerio uvođenje A220 u saobraćaj

  • 0
Croatia Airlines Airbus A220 Airbus SAS 2022

Croatia Airlines ponovo je odložila početak operacija svog novog aviona Airbus A220-300, jalja Ex-Yu Aviation.

Potsetimo, prvi avion Airbus A220-300 trebalo je da bude isporučen nacionalnom prevozniku Hrvatske u prvom kvartalu, tokom februara, ali je njegov dolazak bio odložen za jul, o čemu je pisao naš portal.

Avion je početkom meseca obavio svoj prvi probni let i sve je obećavalo da će Zagreb (kako je nazvan ovaj vazduhoplov) povezivati glavni grad Hrvatske i najveći aerodrom u Dalmaciji - Split od 29. jula. Ipak, avio-kompanija je 16. jula posle podne ažurirala planirano raspoređivanje aviona, sa prvim letom sada pomerenim na 14. avgust. Dalje promene su moguće.

Kompanija je planirala ukupno šezdeset letova sa ovim avionom između 29. jula i 14. avgusta iz Zagreba, Splita i Dubrovnika ka destinacijama uključujući Barselonu, Berlin, Frankfurt, Skoplje, Pariz i londonski aerodrom Heathrow. Samo u avgustu, avion je bio planiran da obavi 120 letova, sa prosečno četiri leta dnevno.

Novi avion Croatia Airlines-a, A220-300, sa privremenom Airbus test registracijom C-FPBE, pre nego što bude registrovan kao 9A-CAE, obavio je svoj drugi test let na aerodromu Mirabel u Montrealu preko noći.

Avion je leteo jedan sat i 35 minuta pre nego što se vratio na kanadski aerodrom. Prethodno je obavio svoj prvi test let koji je trajao tri i po sata 8. jula, uključujući rad motora, proveru taksiranja i odustajanje od poletanja.

Airbus obično sprovodi jedan do nekoliko test letova, zavisno od performansi, pre isporuke kupcu. Croatia Airlines je ugovorila zakup 12 aviona ovog tipa na period od 12 godina, na koliko će iznajmiti i tri letelice Airbus A220-100.

(Aero.rs)

Video: Airbus A319 Air Serbia

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>