• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Obavljen probni let prvog A220 hrvatske avio-kompanije Croatia Airlines: Uskoro sledi isporuka aviona

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi A220 Croatia Airlines se posle leta od  dva i po sata iznad Kvebeka vratio na aerodrom Mirabel gde se nalazi Airbusov pogon za proizvodnju aviona

  • 0
Croatia Airlines Airbus A220 Airbus SAS 2022

Prvi Airbus A220 namenjen avio-kompaniji Croatia Airlines obavio je početkom nedelje probni let. Nakon svih neophodnih testova, avion će biti  isporučen njenom prvom korisniku u Zagrebu.

Airbus A220-300 sa privremenom registracijom C-FPBE obavio je u ponedeljak 8. jula probni let tokom kojeg su testirane performanse tek proizvedenog aviona. Prema pisanju portala Ex-Yu Aviation News, Airbus je obavio test taksiranja, startovanja motora, obustave poletanja a zatim je usledio i najvažniji deo ispitivanja - samo letenje.

Opitni let Croatia Airlines Airbus A220 Foto: FlightRadar24

Prema podacima servisa za praćenje letova FlightRadar24, C-FPBE poleteo je sa aerodroma Montreal Mirabel (YMX) sa brojem leta AIB390. Let je trajao gotovo tri i po sata tokom kojeg je Airbusov tim testirao avion.

Novi A220 Croatia Airlines se posle leta od dva i po sata iznad Kvebeka vratio na aerodrom Mirabel gde se nalazi Airbusov pogon za proizvodnju aviona.

Croatia Airlines je ranije najavila da će prvi primerak modela Airbusa A220 biti isporučen do kraja jula. Nakon što bude dostavljen hrvatskoj nacionalnoj avio-kompaniji, C-FPBE biće preregistrovan u 9A-CAE. Ovaj avion iznajmljen je putem dugoročnog lizing aranžmana od firme Air Lease Corporation (ALC).

(Aero.rs)

Video: Dassault Falcon 6X u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>