• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Airbus pronašao kupce za još 27 A330neo: Virgin Atlantic i VietJet naručili nove širokotrupne avione

Vreme čitanja: oko 1 min.

Airbus je upisao dve značajne prodaje za širokotrupne letelice, odnosno model A330neo koji do sada nije uživao veliku popularnost među avio-kompanijama

  • 0
Airbus A330-900 Foto: Shutterstock

Međunarodni sajam vazduhoplovstva u Farnborou (Farnborough International Airshow) počeo je dobro za Airbus. Najveći evropski proizvođač aviona upisao je dve značajne prodaje za širokotrupne letelice, odnosno model A330neo koji do sada nije uživao veliku popularnost među avio-kompanijama.

Memorandum o razumevanju za A330neo sklopljen sa prevoznikom VietJet tokom Sajma vazduhoplovstva u Singapuru sada je rezultovao i porudžbinama za avione. Vijetnamska niskotarifna avio-kompanija potpisala je juče ugovor o nabavci 20 A330-900 kataloške vrednosti 7,4 milijarde dolara, preneo je Simple Flying.

Vietjet Airbus A330neo Foto: airbus.com

U floti VietJet-a trenutno se nalazi sedam iznajmljenih A330-300, a nove letelice će omogućiti avio-kompaniji da otvori nove linije sa velikom putničkom potražnjom.

Pored VietJet, Airbus-e A330neo kupio je i Virgin Atlantic. Prevoznik iz Velike Britanije potpisao je danas ugovor za Airbusom za sedam A330neo.

Virgin Atlantic Airbus A330neo Foto: airbus.com

Virgin Atlantic je već korisnik modela A330neo, a nakon isporuke svih aviona iz prve i druge tranše, avio-kompanija će imati ukupno 19 A330-900 u svojoj floti. Kompanija Ričarda Brenosna saopštila je da će prvi avioni iz nove porudžbine biti isporučeni 2027. godine.

Potpisivanje ugovora o kupovini sedam novih letelica obavljeno je u avionu Virgin Atlantic-a A330neo reg. G-VSRB koji je izložen na sajmu u Farnborou.

(Aero.rs)

Video: Dassault Falcon 6X u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>