• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Katmanduu se srušio Canadair: poginulo 18 radnika avio-kompanije pilot preživeo udes

Vreme čitanja: oko 1 min.

CRJ-200ER kompanije Saurya Airlines sa registracijskom oznakom 9N-AME, proizveden 2003. godine iznenada se prevrnuo tokom poletanja i vrhom jednog krila udario o zemlju, zapalio se i srušio pored piste

  • 0

U avionskoj nesreći na međunarodnom aerodromu Tribhuvan (KTM) u Katmanduu, prestonici Nepala, poginulo je najmanje 18 ljudi.

Tela pet osoba pronađena su na mestu pada aviona, a pojedini lokalni mediji javljaju da je pronađeno čak 18 posmrtnih ostataka, dok je pilot koji je upravljao vazduhoplovome,prema incijalnim izveštajima, preživeo udes i prebačen je u bolnicu, javlja Katmandu Post.

Canadair CRJ-200ER kompanije Saurya Airlines sa registracijskom oznakom 9N-AME, proizveden 2003. godine iznenada se prevrnuo tokom poletanja i vrhom jednog krila udario o zemlju, zapalio se i srušio pored piste.

Do nesreće je došlo u 11:15 po lokalnom vremenu, navode lokalni izvori koji opsežno javljaju o ovom udesu.

U kasnijim izveštajima na koje se poziva DMN News među poginulima je bio i jedan državljanin Jemena, kao i da je 37-godišnji kapetan Maniš Šakija sa teškim povredama prebačen u univerzitetsku bolnicu KMC.

Putnici u ovom vazduhoplovu bili su zaposleni kao tehničko osoblje u kompaniji Saurya Airlines i trebalo je da sa aerodroma Tribhuvan odlete do aerodroma Pokhara (PKR) kako bi obavili popravku na jednom od vazduhoplova.

Saurya Airlines je lokalna kompanija osnovana 2017. koja je opsluživala pet destinacija u tri nepalske provincije sa avionima Canadair CRJ-200ER.

(Aero.rs)

Video: Air France Boeing 787 Dreamliner

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>