• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jirži Marek o Embraerima: Potencijal za 15 letelica, prva dva aviona E195 koče "administrativne procedure"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Upitan u vezi za odlaganjem komercijalnih letova sa dva iznajmljena E195 koja se već nalaze u Beogradu, direktor Air Serbia odgovorio je da uvođenje aviona u redovan saobraćaj "koče" administrativne procedure.

  • 1
Air Serbia Embraer E195 ilustracija/Embraer

Air Serbia namerava da u budućnosti proširi flotu Embraer aviona i za do 15 letelica ovog tipa, ali prevoznik trenutno ima određene administrativne poteškoće sa uvođenjem brazilskih aviona u saobraćaj.

Generalni direktor Air Serbia Jirži Marek izjavio je za Ex-Yu Aviation News da je kompanija izvršila tržišne analize koje su pokazale da postoji potencijal da se flota Embraer letelica poveća na ukupno 15 aviona.

Uprkos velikim ambicijama prevoznika da poveća broj regionalnih aviona, dolazak novih letelica biće uslovljen brojem obučenih pilota, rekao je Jirži Marek.

E195 Salinger Igor

Air Serbia trenutno ima dovoljan broj kandidata za poziciju prvog oficira ali ne i dovoljan broj kapetana za E-195. zašta će kompaniji trebati više vremena.

"Postepeno uvodimo kadetski program za sve tipove aviona", izjavio je direktor Air Serbia.

Dok se čeka na prijem većeg broja pilota, Air Serbia radi sa proizvođačem Embraer na integraciji E-Jet letelica u njenu flotu. Fokus avio-kompanije u narednom periodu biće flota Airbus A320 i Embraer aviona, rekao je Marek za Ex-Yu Aviation News.

Air Serbia Embraer E195 Air Serbia

Jirži Marek se osvrnuo i na izazove sa već nabavljenim E-Jet letelicama. Upitan zbog čega se odlažu komercijalni letovi sa dva iznajmljena E195 koja se već nalaze u Beogradu, direktor Air Serbia odgovorio je da uvođenje aviona u redovan saobraćaj "koče" administrativne procedure i da se ovim problemima nazire kraj.

Air Serbia će prema najavama direktora nastaviti da koristi dva Bulgaria Air E190 i tokom zimske sezone. Ovim letelicama upravljaju posade bugarske avio-kompanije i biće korišćene za "premošćavanje" perioda integracije Embraer aviona u floti Air Serbia i zapošljavanja većeg broja pilota.

(Aero.rs)

Video: Srpski vatrogasci i helikopter Ka-32 ispraćeni u Severnu Makedoniju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mc

    28. avgust 2024. | 13:19

    Upravo tako! Nama trebaju A320 i možda koji A321 sharklets,ali prevashodno umesto ATR-ova Embraeri su puno bolje rešenje.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>