• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

COMAC nastavlja da isporučuje avione: Novi C919 u bojama Air China i China Southern Airlines

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tri velike kineske avio-kompanije - Air China, China Southern Airlines i China Eastern Airlines - nedavno su naručile po 100 aviona ovog tipa

  • 0
COMAC C919 Foto: Shutterstock

Kineski proizvođač aviona COMAC danas će isporučiti nove C919 letelice dvema domaćim avio-kompanijama. Nakon China Eastern Airlines, C919 počeće da koriste i prevoznici Air China i China Southern Airlines.

Nakon nešto više od godinu dana od početka komercijalnih letova, model C919 konačno će biti isporučen novim avio-kompanijama. Do sada jedini korisnik nove kineske uskotrupne letelice bio je China Eastern Airlines, a COMAC će danas kompanijama Air China i China Southern Airlines isporučiti njihove prve primerke.

Prema pisanju CCTV, svečana ceremonija primopredaje dva aviona obaviće se danas u krugu fabrike COMAC na aerodromu Šangaj Pudong. Prevoznicima će biti isporučen po jedan C919 ali nije poznato kada bi ovi avioni mogli da uđu u komercijalni avio-saobraćaj. China Eastern Airlines trenutno koristi sedam aviona ovog tipa.

Prema podacima Planespotters, avion Air China registrovan je kao B-919X dok će letelica China Southern Airlines koristiti oznaku B-919J.

C919 COMAC Kina Foto: Tanjug/AP/Chan Long Hei

Tri velike kineske avio-kompanije - Air China, China Southern Airlines i China Eastern Airlines - nedavno su naručile po 100 aviona ovog tipa. Portal Aero.rs detaljnije je pisao o COMAC C919, njegovim karakteristikama, potencijalima na tržištu ali i preprekama koje ga mogu očekivati u eksploataciji.

Evropska agencija za bezbednost vazdušnog saobraćaja (EASA) je započela proces inspekcije C919 kao i fabrike u kojoj se proizvodi. Predstavnici EASA nedavno su boravili u pogonu COMAC i navodno su imali "pozitivne utiske" o kineskom postrojenju i avionu, čime se Aero.rs opširnije bavio.

(Aero.rs)

Video: Air Serbia Airbus A319

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>