• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Airbus A380 leteo tik iznad stadiona: Pogledajte prelet Super Jumbo aviona iznad Johanesburga

Vreme čitanja: oko 1 min.

Avio-kompanija ističe da je organizacija ovog leta trajala mesecima kao i da je ceo događaj koordinisan sa lokalnim vazduhoplovnim vlastima, kontrolom letenja i različitim službama u sklopu Emirates

  • 0

Airbus A380 avio-kompanije Emirates obavio je nizak prelet iznad Johanesburga - najvećeg grada Južnoafričke Republike - u sklopu promotivne kampanje.

Gledaoci ragbi meča između Springboks i All Blacks na stadionu Emirates Airline Park prisustvovali su spektakularnom preletu A380 u subotu 31. avgusta. Super Jumbo registracije A6-EOK leteo je nisko iznad stadiona uoči početka utakmice između dva tima, a njegov prelet bio je propraćen pirotehničkim efektima na terenu.

Veliki vazduhoplov leteo je na visini od svega 500 stopa, odnosno oko 152 metra, brzinom od 275 kilometara na čas. A6-EOK poleteo je sa aerodroma O.R. Tambo International u 16:00, a iznad stadiona se pojavio 58 minuta kasnije. Nakon spektakularnog prelta iznad glava 62.000 ragbi fanova, avion se vratio na isti aerodrom sa kojeg je poleteo.

Emirates je saopštio da je reč o promotivnoj kampanji u Južnoafričkoj Republici povodom uvođenja novog dnevnog leta između Dubaija (DXB) i Johanesburga (JNB) sa Airbus A380 avionom. Prevoznik ističe da je ovo prvi prelet (eng. flypast) Emirates u Africi.

Let Emirates iznad Johanezburga Foto: FlightRadar24

Avio-kompanija dodaje da je organizacija ovog leta trajala mesecima kao i da je ceo događaj koordinisan sa lokalnim vazduhoplovnim vlastima, kontrolom letenja i različitim službama u sklopu Emirates.

Emirates trenutno opslužuje tri destinacije u Južnoj Africi. Avio-kompanija povezuje Dubai sa Johanezburgom, Durbanom (DUR) i Kejptaunom (CPT).

Većina letova Emirates između UAE i Južnoafričke Republike obavlja se sa Boeing 777 avionima ali na ruti ka Johanesburgu dva puta dnevno saobraćaju Airbus A380 letelice.

(Aero.rs)

Video: Air Serbia Airbus A319

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>