• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Learjet 45 se srušio u Mumbaju, putnici i posada preživeli

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uslovi za sletanje u Mumbaj nisu bili idealni jer je u trenutku pada letelice vidljivost bila svega 800 metara

  • 0
Learjet 45 Shutterstock

Privatni biznis džet srušio se jutros prilikom sletanja na aerodrom u Mumbaju prilikom čega je povređeno osmoro ljudi.

Incident se dogodio kada je Learjet 45XR registrovan pod oznakom VT-DBL trebao da sleti na mumbajski aerodrom (BOM) nakon leta iz grada Višahapatnama (VTZ). Avion je pokušao da se prizemlji u Mumbaj u 17:04 po lokalnom vremenu ali je iz još uvek nepoznatih razloga doživeo katastrofalan pad.

VT-DBL se srušio na pistu 27 ali su srećom svi putnici i članovi posade uspeli da prežive pad. Vatrogasna služba je brzo stigla na mesto pada aviona i ugasila požar, a hitna pomoć je zbrinula povređene putnike i posadu.

Avion se u trenutku kontakta sa pistom prepolovio i jedno krilo se odvojilo od trupa, a podaci servisa za praćenje letova FlightRadar24 ukazuju na to da je letelica završila na rulnici.

Uslovi za sletanje u Mumbaj nisu bili idealni jer je u trenutku pada letelice vidljivost bila svega 800 metara. Tome su doprinele jake padavine kao i niska oblačnost, prenosi Scramble.

Operacije na aerodrmu u Mumabju su bile prekinute na nešto više od sat i po vremena zbog čega je stotine letova kasnilo ili otkazano.

Avion VT-DBL pripada kompaniji VSR Ventures iz Indije koja se bavi VIP čarter letovima. Firma na svom sajtu navodi da pored VT-DBL leti sa još jedanaest privatnih aviona.

(Aero.rs/AŠ)

Video: Maganik: Pola veka od jedne od najtragičnijih avio nesreća Jugoslovenskog Aerotransporta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>