• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Blanik kup: Rekordan broj jedrilica nad Trstenikom

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na Blanik kupu su učetvovali saobraćajni, vojni piloti kao i nastavnici letenja te je svako od njih imao priliku da demonstrira različit stil letenja

  • 0

Aeroklub Trstenik je krajem prošle nedelje bio domaćin 5. Međunarodnog Blanik kamp-kupa u kojem se desetine takmičara iz regiona i sveta takmičilo u preciznom sletanju jedrilicom.

Ovogodišnji kup na aerodromu Trstenik održavao se od 15. do 17. septembra, a učešće je uzelo 54 takmičara - najviše u istoriji ove manifestacije. Organizator kupa je odlučio da promeni pravila takmičenja i da pored poena za najkraće zaustavljanje deli (ili oduzima) bodove za tehniku pilotiranja.

Aeroklub Trstenik navodi da su na Blanik kupu učetvovali saobraćajni, vojni piloti kao i nastavnici letenja te je svako od njih imao priliku da "demonstrira različit stil letenja".

Pored već stalnih gostiju iz država bivše Jugoslavije, svojim prisustvom su ovogodišnji kup upriličili i takmičari iz Poljska, Ukrajine i Rusije.

Iz aerokluba poručuju da su trsetnički kup posetili i predstavnici jedne fabrike avionskih motora iz Ciriha koji su podržali takmičara zaposlenog u njihovoj kompaniji.

Osvajači medalja u profesionalnoj kategoriji u pojedinačnom delu takmičenja bili su Miloš Milošević (AK Mihajlo Petrović Kraljevo), Nenad Davidović (AK Aero TMG Kumanovo) i Ibrahim Topić (AK Bihać).

Medalje u ekipnom plasmanu osvoji su Marjan i Nikola Ivanovski (Rimin air),  Slobodan Đurović i Dejan Sarić (AK Trstenik) i Davor Lukić i Mario Bradić (AK Trstenik).

U motivacionoj kategoriji medalje su uzeli Predrag Petrović, Dejan Nedović (AK Valjevo) i Marko Milojković (AK Valjevo). Kao najbolji u ekipnom motivacionom delu takmičenja pokazali su se Lara Ivanov Naud i Marko Milojković (AK Valjevo), Dragan Radalj i Andrija Milinković (AK Valjevo) i Tamara Pavlovic i Predrag Petrović.

"Cilj ove manifestacije je fer i korektno takmičenje, razmena iskustava sa vazduhoplovcima iz regiona, popularizacija vazduhoplovstva kod mladih i druženje nakon završenog letačkog dela takmičenja uz svečanu dodelu medalja i pehara pobednicima", naveli su neposredno pred otvaranje Blanik kupa trstenički jedriličari.

(Aero.rs/AŠ)

Video: Sila 450 iznad Ćuprije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>