• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Modelari iz Srbije najbolji na svetskom kupu u Severnoj Makedoniji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na Prilep kupu i Makedonija kupu, takmičari iz Srbije postigli odlične rezultate

  • 0
Takmicenje modelara, Prilep kup Vazduhoplovni savez Srbije

Protekli vikend, u subotu 30.septembra i nedelju 1.oktobra u Severnoj Makedoniji u Prilepu su održana dva kola svetskog kupa u vazduhoplovnom modelarstvu za slobodnoleteće kategorije F1ABC na kojima su srpski vazduhoplovni modelari zauzeli najviše pozicije.

Vazduhoplovni modelar Božo Grubić iz Aero kluba „Nova Pazova“, aktuelni svetski prvak u vazduhoplovnom modelarstvu u klasi FB, nastavio je da niže odlične rezultate. Ovoga puta na „Prilep kupu“ i „Makedonija kupu“ osvojio je dva prva mesta u klasi F1B u kojoj se takmiči.

Pored Bože u ovoj kategoriji je učestvovao i mladi Vidak Veselinović iz AK „Trstenik“, koji je bio treći najbolji junior.

Na „Prilep kupu“ je odličan bio i Mića Tica iz AK „Ving“ osvojivši zlatnu medalju i prvo mesto u klasi F1A. On je nakon odličnih pet regularnih takmičarskih letova, u finalu izvojevao najvišu poziciju. Drugo mesto je osvojio takođe odličan Nenad Batoćanin, njegov klupski kolega. Iz Srbije su u ovoj kategoriji još učestvovali Slavko Savić iz AK „Nova Pazova“ i Radoje Blagojević iz AK „Vojka“.

I u kategoriji F1C prvo mesto za Srbiju. Najbolji rezultat u ovoj klasi je ostvario Živa Kovački iz AK „Zrenjanin“.

Na „Makedonija kupu“ sledećeg dana u klasi F1A drugo mesto je osvojio Radoje Blagojević iz AK „Vojka“, a treće mesto Mića Tica iz AK „Ving“. U klasi F1C isti poredak kao i na „Prilep kupu“ i prvo mesto za Živu Kovačkog iz AK „Zrenjanin“, koji je takođe sa ovog takmičenja poneo duplo zlato.

(VSS/Aero.rs)

Video: Blanik kup: Rekordan broj jedrilica nad Trstenikom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>