• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Baksuzi: Prevozili 350 kg kokaina u Cessni, bacili drogu u reku, srušili se pa ih na kraju uhapsili

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nacionalna garda započela je pretragu terena kako bi pronašla posadu aviona za koju se opravdano sumnjalo da krijumčari drogu

  • 0

Pripadnici Bolivarske nacionalne garde Venecuele uhvatili su dvojicu krijumčara nakon što su se srušili sa Cessnom 206 - ispostaviće se kasnije u pokušaju da prevezu drogu preko granice.

Venecuelanske vlasti objavile su u ponedeljak uveče da se avion tipa Cessna 206 (YV1730) srušio u mestu Bare, u opštini Miranda na severu zemlje.

Avion je u niskom letu došao iz pravca Kolumbije, a uprkos trudu posade da ostane neopažena, Cessna je ipak primećena od strane ratnog vazduhoplovstva.

Ovakva saopštenja obično sadrže je i informacija o tome koliko je ljudi bilo u avionu ali na iznenađenje venecuelanske policije, kad su doščli do aviona u letelici nije bilo ni posade i putnika!

Bolivarska nacionalne garda započela je pretragu terena kako bi pronašla posadu aviona za koju se, ispostaviće se opravdano, sumnjalo da učestvuje u švercu drogom. Kriminalci nisu uspeli daleko da odmaknu jer su venecuelanske bezbednosne snage vrlo brzo locirale i privele dvojicu državljana Kolumbije koji su upravljali avionom.

Oni su priznali da su u avionu prenosili 350 kilograma kokaina koji bacili u reku Orinoko, prenosi El Universal.

Cessna 206 Stationair je jednomotorni avion koji može da preveze šest osoba ili ekvivalentnu količinu tereta.

Proizvodnja je započela sredinom šezdesetih godina, a dizajn letelice je tokom godina pretrpeo razne modifikacije.

Najnovija varijanta aviona, Cessna Turbo Stationair HD, ima domet od 1.300 kilometara i postiže maksimalnu brzinu od skoro 300 kilometara na čas.

(Aero.rs/AŠ)

Video: Veliko hapšenje narko dilera u Beogradu: Pali sa čak 112 kila droge

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>