• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija pronašla tela u olupini mlaznog aviona, veruje se da pripadaju pilotu i kamermanu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pilot Stiven Gejl i kamerman Džejms Ros leteli su u paru sa još jednim S.211 leteli iznad zaliva Port Filip navodno snimajući kadrove za TV emisiju

  • 0

Dan nakon pada aviona u zaliv Port Filip u Australiji, olupina letelice isplivala je na obalu. Policija veruje da tela pronađena unutar aviona pripadaju pilotu i kamermanu čiji je nestanak prijavljen pretprošlog vikenda.

Ostaci aviona SIAI-Marchetti S.211 pronađeni su u ponedeljak 20. novembra na obali poluostrva Mornington u blizini Melburna. Nakon izlaska na teren i analize olupine, policija savezne države Viktorije saopštila je da posmrtni ostatci pronađeni unutar S.211 najverovatnije pripadaju posadi letelice, preneo je The Daily Mail.

Pilot Stiven Gejl i kamerman Džejms Ros leteli su u paru sa još jednim S.211 leteli iznad zaliva Port Filip navodno snimajući kadrove za TV emisiju, piše Aero Time. Usled još uvek nerazjašnjenih okolnosti, dva SIAI-Marchetti S.211 su se sudarila u toku leta.

I dok je jedan S.211 uprkos oštećenjima uspeo da se vrati na aerodrom, avion tragično nastradalog dvojca se srušio u more. Potraga za letelicom i njenom posadom započela je istog dana.

S.211 je trenažni vojni avion italijanske fabrike SIAI-Marchetti koji se proizvodio osamdesetih i devedesetih godina. Prema podacima sa sajta Uprave za bezbednost civilnog vazduhoplovstva (CASA) srušeni VH-DZJ proizveden je 1985. godine i u australijski registar je ušao 2011. godine.

Avion je pripadao kompaniji Jetworks Aviation koja se bavi turističkim letovima sa mlaznim letelicama. Jetworks Aviation na svom sajtu navodi da su S.211 iz njegove flote nekada pripadali singapurskom ratnom vazduhoplovstvu (Republic of Singapore Air Force).

(Aero.rs)

Video: Antonov Airlines An-124

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>