• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Avion Cessna 150 prinudno sleteo na put: Sve je zabeleženo na snimku, vozači u šoku

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prilikom sletanja, avion je udario u drvo. Oštećena su oba krila. U samom avionu nalazila su se, prema izveštajima lokalnih medija, iskusni piloti koji su uspeli da prizemlje letelicu

  • 0

Jednomotorni avion Cessna C150 G u vlasništvu privatne kompanije HDW Forida Helicopters Inc (registracija N3747J, serijski broj 15065047) prinudno je sletela na put u Parklandu (Florida, SAD).

Do prinudnog sletanja koje je zabeleženo i na društvenim mrežama došlo je zbog kvara na motoru.

Cessna je poletela sa aerodroma Pompano Bič (PPM) na trenažni let i trebalo je da se vrati ka Pompano Biču posle jednosatnog leta, ali se ovaj put sve završila pre vremena, srećom bez ozbiljnijih povreda.

Prilikom sletanja, avion je udario u drvo. Oštećena su oba krila. U samoj letelici nalazili su se, prema izveštajima lokalnih medija, iskusni piloti koji su uspeli da prizemlje avion bez oštećenja drugih učesnika u saobraćaju.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Content Creator (@flightsimulatorfantasy)

Na avionu su bile vidljive oznake škole letenja XFlight Aeronautical, a u avionu su se nalazili jedan muškarac i jedna žena, oboje iskusni letači.

Vazduhoplov je posle kraćeg uviđaja morao da bude rastavljen kako bi šlep služba mogla da je skloni sa puta, prenosi TV stanica 7News Miami na svom portalu.

Bulevar Hilsboro u Parklandu bio je zatvoren za saobraćaj nekoliko sati, a žitelji Parklanda bili su fascinirani pribranošću pilota koji je spustio avion na put.

"Vrlo je impresivno to što su uspeli da na prometnom bulevaru spuste avion a da pri tom ne oštete signalizaciju", rekao je Majk Mozer, zamenik šefa vatrogasne službe Koral Springs. 

Američka Federalna uprava za vazduhoplovstvo (Federal Aviation Administration - FAA) i Nacionalni odbor za bezbednost saobraćaja (National Transportation Safety Board - NTSB) potvrdili su da su pokrenuli odvojene istrage.

Cessna 150 je laki jednomotorni avion za obuku i ono što se kolokvijalno naziva privatno letenje. Napravljeno je skoro 24.000 aviona ovog tipa različitih varijanti što ga čini četvrtim najproizvođenijim avionom u istoriji.

(Aero.rs)

Video: Prvenstvo Srbije u aero reli letenju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>