• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Umalo da uspe da sleti na auto-put: Pojavio se snimak trenutka rušenja aviona Bombardier Challenger na Floridi

Vreme čitanja: oko 1 min.

  • 0

Četiri dana posle katastrofe poslovnog aviona Bomberdier Challenger 604 koji se srušio na autoput u blizini Nejplsa na Floridi u Sjedinjenim Državama pojavio se snimak - očigledno sa tzv dash cam u automobilu - poslednjih trenutaka leta.

Vidi se da je posada aviona pokušavala da prizemi onesposobljenu letilicu na auto put i u tome umalo uspela.

Nažalost, avion pri pokušaju sletanja zakačio prvo jedno a zatim i drugu vozilo na autoputu, izgubio konrolu i ubrzo se pretvorio u buktinju.

Oba pilota, Frederik Marfi (50) i Danijel Hofman (65) su smrtno stradala ali su troje putnika uspela da izađu iz zapaljene olupine.

Pilot je javio kontroli leta da su "ostali bez oba motora" i da neće moći da stignu do aerodroma.

Reč je o poslovnom avionu, odnosno tzv. bizjetu Bombardier Challenger 604 (registracija N823KD), u kome je bilo 5 osoba. Vodi se na firmu Hopa Jet i proizveden je 2004. godine.


Avion je poleteo iz Kolumba, Ohajo, sa aerodroma Državnog univerziteta Ohaja (Ohio State University) i trebao je da sleti u Nejpls ali se srušio nekoliko kilometara od piste.

Avionske nesreće u kojima dolazi do otkaza oba motora veoma su retke, osim u slučaju nestanka goriva.

Bombardier Challender CL-604 jedan je od poslovnih aviona iz Chalenger 600 familije. Karakteristilan je po  širokom prečniku trupa u odnosu na druge biz jetove koji je istovetan sa regionalnim putničkim Canadier Regional Jet avionima.

Posadu sačinjavaju dva pilota, a dolet je do 7400 km.

Video: Radni naslov - AERO: Crna Gora Maganik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>