• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srušio se helikopter Mi-8T u Rusiji: Prevozio radnike, letilica se navodno zaledila

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posada helikoptera Mi-8T je navodno izvestila o zaleđivanju letilice i otkazu jednog od motora a zatim odlučila da pokuša prinudno prizemljenje

  • 0

Verovatan uzrok nesreće helikopter Mi-8 u Magadanskoj oblasti je zaleđivanje, prenosi telegram kanal Авиаторщина. Udes se dogodio 75 km od Evenska u okrugu Severno-Evensk.

Posada helikoptera Mi-8T (RA-24467, proizveden 1986. godine) kompanije Дальнереченск Авиа (Dalnerechensk Avia) je navodno izvestila o zaleđivanju letilice i otkazu jednog od motora a zatim odlučila da pokuša prinudno prizemljenje.

Prilikom sletanja helikopter se prevrnuo na desnu stranu i teško je oštećen, pri čemu je život izgubio 40-godišnji letač mehaničar, pilot letelice je u teškom stanju, a kopilot u srednje teškom stanju. Dvoje od 17 putnika takođe su u teškom stanju.

Meteorološki uslovi, navodi ovaj izvor, bili su takođe nepovoljni: značajna oblačnost sa donjom granicom 1200 metara, srednje jak sneg, vetar 5 m/s u pravcu 110 stepeni i temperatura -11.

Najmanje dve osobe su poginule, kada se jutros ruski helikopter Mi-8 sa radnicima srušio u Magadanskoj oblasti, saopštile su iz hitne službe, prenosi Tanjug

"Helikopter Mi-8 je prevozio 20 radnika iz jednog od rudnika u Magadanskoj oblasti. Dve osobe su poginule, sudbina ostalih je nepoznata", saopštili su iz hitne službe, navodi Interfaks.

(Aero.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>