• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Menzies Aviation predstavio novi brend: Pearl Executive Aviation ima crnogorske korene

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od početka operacija Flystar Flight Support u Crnoj Gori, firma za opsluživanje bizjetova proširila je svoje poslovanje i na aerodrome u drugim zemljama na prostoru bivše Jugoslavije

  • 0
bizjet Salinger Igor

Menzies Aviation preuzeo je crnogorsku kompaniju Flystar Flight Support. Ova firma biće preimenovana u Pearl Executive Aviation i nastaviće da se bavi opslugom bizjetova i njihovih imućnih korisnika.

Pearl Executive Aviation će prema najavama novog vlasnika, Menzies Aviation, pružati usluge opsluživanja privatnih VIP aviona kroz mrežu Menziesa na 25 aerodroma.

Kompanija će imati kontrolni centar (Operations Control Center - OCC) koji treba da radi 24 sata dnevno i iz kojeg će se rukovoditi poslovima na aerodromima u mreži Pearl.

Dassault Falcon 50 Foto: Shutterstock

U saopštenju Menzies Aviation piše navodi se da je saradnja sa Flystar započela 2022. godine kada je britanska firma preuzela većinski udeo u crnogorskoj kompaniji.

Najavljeno je i renoviranje više od 50 Pearl salona kako bi se poboljšalo korisničko iskustvo klijenata. Ana Marojević, koja je osnovala Flystar 2011. godine postaće potpredsednik za poslovnu avijaciju u sklopu Pearl.

Najveći svetski sajam poslovne (biznis) avijacije EBACE, Ženeva FOTO: Salinger Igor/Telegraf

Od početka operacija Flystar Flight Support u Crnoj Gori, firma za opsluživanje bizjetova proširila je svoje poslovanje i na aerodrome u drugim zemljama na prostoru bivše Jugoslavije. Pored Tivta i Podgorice, Flystar pruža usluge i u Beogradu, Nišu, Prištini, Zagrebu, Ljubljani, Sarajevu, Dubrovniku, Puli i drugim aerodromima.

Kompanija ima i podružnicu u Albaniji i prisutna je u Tirani i Kukešu.

(Aero.rs)

Video: Dassault Falcon 6X u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>