• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpske trobojke ponovo na nebu iznad Beograda: Nose ih helikopteri MUP Srbije, ovo je razlog

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dva helikoptera H145M i jedan H215 Superpuma preletali su Beograd iz pravca Žarkova ka Makišu sa zastavama Republike Srbije

  • 0
MUP HJ Dan zastave MUP Srbije

Tri letelice Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova uvežbavale su danas (petak, 21. jun) let u formaciji, što je kod pojedinih žitelja Beograda izazvalo zbunjenost.

Dva helikoptera Airbus Helicopters H145 i jedna Airubs H215 Superpuma preletali su Beograd iz pravca Žarkova ka Makišu sa zastavama Republike Srbije. Zapravo - uobičajena slika koja se može videti i u septembru, kada se obeležava Dan srpskog jedinstva, slobode i državne zastave.

Snimak formacijskog leta helikoptera pojavio se i na društvenim mrežama:

Naravno, nikakvog razloga za zabrinutost nema: Pripadnici Helikopterske jedinice uvežbavali su za centralnu proslavu Dana policije i Dana ministarstva unutrašnjih poslova, koja će biti održana u nedelju, 23. juna na Makišu, uz Adu Ciganliju.

Ovo nije prvi put da se piloti, mehaničari i helikopteri HJ MUP Srbije nađu u ulozi "barjaktara": Do sada su viđeni sa velikim srpskim zastavama iznad Beograda i prilkom proslave Dana srpskog jedinsta, slobodne i nacionalne zastave, o čemu je tada Aero.rs pisao.

MUP HJ Dan zastave MUP Srbije

Građani će u nedelju od 11 sati moći da vide ovaj formacijski nalet helikoptera sa zastavama, ali i bogat raznovrstan program u kom će biti prikazane mogućnosti policije, prenose mediji.

(Aero.rs)

Video: Proslava 57 godina helikopterske jedinice MUP-a

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>