• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pajper se srušio na severu države Njujork: Pet osoba poginulo u udesu aviona

Vreme čitanja: oko 1 min.

Avion se srušio nakon samo dvadesetak minuta provedenih u vazduhu. Ostaci vazduhoplova i tela poginulih pronađena posle višečasovne potrage

  • 0
Piper PA-46 Malibu Foto: Shutterstock

Pet osoba poginulo je u nedelju 30. juna kada se mali avion srušio u šumovitom području blizu mesta Sidnej na severu države Njujork (SAD), saopštili su lokalni zvaničnici. Uzrok nesreće za sada nije poznat.

Nesreća se dogodila u nedelju oko 14 časova, kada je jednomotorni avion Piper PA-46-310P Malibu (registarska oznaka N85PG, proizveden 1985) pao blizu Traut Krika, malog mesta u okrugu Delaver.

Pripadnici spasilačkih službi pronašli su posle višečasovne potrage delove aviona rasute u šumovitom području blizu puteva Lejk Sisil i Herik Holou, severno od Traut Krika. Nekoliko sati kasnije, saopštili su i da su pronađena tela poginulih.

Avion, koji je bio registrovan u Atlanti, Džordžija, poleteo je sa aerodroma Oneonta Municipal u okrugu Otsego u 13:40, ka aerodromu Čarlston-Jeger, javlja lokalni portal BNO News.

Identitet poginulih u avionu nije objavljen. Federalna uprava za vazduhoplovstvo (Federal Aviation Administration - FAA) i Nacionalno odbor za bezbednost saobraćaja (National Transportation Safety Board - NTSB) su pokrenuli istrage kako bi utvrdili uzrok nesreće.

Traut Krik (potok pastrmki - prim. prev.) se nalazi oko 190 kilometara severozapadno od Njujork Sitija.

(Aero.rs)

Video: Mesto pada aviona Esqual kod Batajnice

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>