• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Završena SEGA 2024 konferencija uz airshow na sportskom aerodromu Ečka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na aerodromu Ečka su organizovani i letovi kako bi se gostima pružio uvid u lokalne mogućnosti za razvoj sportskog i rekreativnog vazduhoplovstva

  • 0
Treći dan SEGA 2024 konferencije Foto: SEGA Southeast Europe General Aviation Conference

Treći dan Southeast Europe General Aviation (SEGA) 2024 konferencije kulminirao je airshow-om na sportskom aerodromu Ečka, nedaleko od Zrenjanina. Ovaj airshow bio je vrhunac trodnevnog događaja, koji je okupio vodeće aktere generalne avijacije iz regiona i sveta.

Demonstracije su započele letom Diamond Aircraft DA42, aviona koji je impresionirao publiku svojim elegantnim dizajnom i manevrima. Novinari portala Aero.rs imali su priliku da lete sa DA42, a čitaoce uskoro očekuje detaljnija reportaža o iskustvu sa avionom austrijske proizvodnje.

Tim Beoavia predstavio je svoje letelice Putnik i Feniks, koje su oduševile prisutne performansama i inovativnim dizajnom razvijenim od strane studenata i inženjera studentskog udruženja. Publika je imala priliku da izbliza vidi ove letelice, osmišljene za specijalizovana avio-takmičenja, pri čemu je Putnik ove godine posebno istaknut na takmičenju Air Cargo Challenge.

Tokom dana održana je demonstracija upotrebe ACF-50 proizvoda kompanije Lear Chemical Research, koji se koristi za zaštitu aviona od korozije. Pored toga, predstavljeni su i alati kompanija Snap-on i Merkur, koji omogućavaju precizno i efikasno održavanje aviona.

Na aerodromu Ečka su organizovani i letovi kako bi se gostima pružio uvid u lokalne mogućnosti za razvoj sportskog i rekreativnog vazduhoplovstva. Posetioci su uživali u raznovrsnim letovima i demonstracijama koje su obeležile ovaj airshow.

Portal Aero.rs bio je prisutan na svim danima konferencije SEGA 2024. O prvom i drugom danu konferencije održane u Beogradu možete pročitati u posebnim tekstovima na našem i vašem portalu.

(Aero.rs)

Video: 714. protivoklopna helikopterska eskadrila: Obuka na helikopterima Gama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>