• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Boeing dobija novo rukovodstvo: Keli Ortberg izabran za direktora

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pored funkcije direktora, Keli Ortberg će takođe postati član upravnog odbora Boeinga

  • 0
Boeing, Boing, kompanija, avion, logo Foto: Tanjug/AP

Upravni odbor Boeinga izabrao je novog direktora i predsednika kompanije. Na mesto Dejva Kalhuna koji se na ovoj poziciji nalazi od januara 2020. godine dolazi Keli Ortberg.

Boeing je danas (31. jul) saopštio da je upravni odbor izabrao Robert K. "Keli" Ortberga za novog direktora ove korporacije. On će na ovu funkciju supiti u četvrtak 8. avgusta. Pored uloge direktora, Keli Ortberg će takođe postati član upravnog odbora.

Boeing 737MAX Foto: Shutterstock

"Keli je iskusan lider koji je duboko poštovan u vazduhoplovnoj industriji, sa dobro zasluženom reputacijom u izgradnji jakih timova i vođenju složenih inženjerskih i proizvodnih kompanija. Radujemo se saradnji sa njim dok vodi Boeing kroz ovaj značajan period u njegovoj dugoj istoriji", izjavio je Stiven Molenkopf, predsednik upravnog odobra Boeinga.

Keli Ortberg je izjavio da se raduje početku rada u Boeingu, navodeći da će pred njim biti mnogo posla.

U saopštenju Boeinga navodi se da je Keli Ortberg započeo karijeru 1983. godine kao inženjer u Texas Instruments, a zatim se pridružio Rockwell Collins 1987. godine kao programski menadžer. Vršio je funkcije na mnogim rukovodećim pozicijama u kompaniji pre nego što je postao njen predsednik i izvršni direktor 2013. godine.

Nakon pet godina vođenja Rockwell Collins, rukovodio je procesom integracije kompanije sa United Technologies i RTX do svog povlačenja u 2021. godini. On je diplomirao mašinstvo na Univerzitetu u Ajovi.

David Calhoun Dejvid Kalhun Foto: Aaron Schwartz/NurPhoto/Shutters / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prvi čovek Boeinga, Dejv Kalhun, je u martu najavio svoje odlazak iz kompanije do kraja tekuće godine, o čemu je Aero.rs detaljnije pisao.

Ostavka direktora najvećeg američkog proizvođača aviona usledila je nakon niza bezbednosnih incidenata sa Boeing letelicama, istragom američkih vlasti i dramatičnim padom reputacije ove firme.

(Aero.rs)

Video: Agusta Westland AW119 Koala: Helikopterski servis Republike Srpske

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>