• 2
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpski "Orlovi" iznad oblaka: Piloti snimili jedinstvene fotografije

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Cilj obuke je održavanje i unapređenje osposobljenosti pilota za grupno letenje i realizaciju složenijih borbenih zadataka

  • 2
J-22 Orao 241.lbae/Ministarstvo Odbrane

Grupno ili formacijsko letenje deo je redovne obuke pilota svih ratnih vazduhoplovstava, čiji je cilj održavanje i unapređenje osposobljenosti pilota za ovaj vid letenja i realizaciju složenijih borbenih zadataka koji zahtevaju angažovanje više vazduhoplova.

Ministarstvo odbrane objavilo je nekoliko - za nas koji to gledamo sa zemlje spektakularnih - fotografija koje su snimili piloti aviona Orao iz sastava 241. lovačko-bombarderske avijacijske ekadrile Tigrovi tokom svoje redone obuke iznad centralne Srbije.

"Uvežbavaju se taktike, tehnike i procedure za postupanje u različitim situacijama i vremenskim uslovima, a uporedo sa letačkom obukom sprovodi se i osposobljavanje tehničkog sastava svih specijalnosti neophodnih za održavanje ispravnosti i visoku dostupnost vazduhoplova za letenje", navodi MO

Orao, vojna oznaka J-22 (NJ-22 za dvosed), je lovac-bombarder i nalazi se u sastavu 241. lbae u okiru 98. vazduhoplovne brigade. Namenjen je za vazduhoplovnu vatrenu podršku jedinicama Kopnene vojske, a svoje zadatke prvenstveno ostvaruje dejstvom po ciljevima na zemlji.

(Aero.rs/SI)

Video: Bojevo gađanje RViPVO na poligonu Pasuljanske livade

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>