• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ruski Suhoj Su-30 srušio se u Kalinjingradu, piloti poginuli: Snimak poslednjih trenutaka leta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Preliminarni izveštaji ukazuju na to da je do pada došlo zbog kvara na avionu

  • 2
Suhoj SU 30 Shutterstock

Suhoj Su-30 iz flote ruskog ratnog vazduhoplovstva (Военно-воздушные силы России - ВВС) se srušio u Kalinjingradskoj oblasti pri čemu su živote izgubila dva pilota, prenosi Aero Time. Komanda Zapadne vojne oblasti je potvrdila da se Su-30 srušio u subotu prilikom izvođenja trenažnih letova.

Mada istraga povodom ovog tragičnog događaja još uvek nije završena, preliminarni izveštaji ukazuju na to da je do pada došlo zbog kvara na avionu. Kakve je probleme letelica imala još uvek nije poznato.

Sličan incident se dogodio i u oktobru prošle godine kada se Su-30 srušio u sibirskom gradu Irkutsku. Suhojem su tada upravljala dva pilota koja su poginula prilikom pada.

Mada nije bilo civilnih žrtava na zemlji, pad aviona je prouzrokovao veliku štetu na infrastrukturi.

Suhoj Su-30 je jedan od najkorišćenijih aviona u floti VVS. Radi se o dvomotornoj višenamenskoj letelici nastaloj na platformi Suhoja Su-27 - jednako korišćenog i značajnog aviona ruskog ratnog vazduhoplovstva.

Su-30 je veoma okretan i sposoban za izvođenje kompleksnih manevara. Avion ima dolet od oko 3.000 kilometara, a ispod dvanaest podvesnih tačaka može da ponese osam tona naoružanja.

(Aero.rs/AŠ)

Video: Ministar odbrane Miloš Vučević posetio bazu egipatskog ratnog vazduhoplovstva

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sibin

    16. avgust 2023. | 15:22

    Rusi sila!!!!

  • Srebrni

    27. oktobar 2023. | 22:16

    Ovi ako nisu bili pijani onda sam ja.Kakav bre kvar?Ljudi su izvodili neki nenirmalan manevar na visini opasnoj i za niski nalet a ne za pokusaj manevra kojinije bilo ni priblizno moguće izvesti na toj maloj visini.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>