• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bright Star 23: Avio-cisterna Iljušin IL-76 dopunjava gorivom u letu Rafale i MiG 29

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Indija je na ovogodišnju vežbu poslala pet lovaca MiG-29, kao i po dva Iljušina IL-78, Lockheeda C-130 Hercules i Boeinga C-17 Globemaster

  • 0

Indijsko ratno vazduhoplovstvo (Indian Air Force - IAF) ove godine učestvuje u multinacionalnoj vojnoj vežbi Sjajna zvezda-23 (Bright Star-23) u Egiptu, a gostima iz Indije je bio poveren specijalan zadatak.

Avion-cisterna IAF-a tipa Iljušin IL-78 dopunjavao je gorivom kako indijske tako i strane vojne letelice. Ono što je zanimljivo je da je Iljušin pored sovjetskih MiG-ova 29 uspeo da opsluži i Dassault Rafale egipatskih oružanih snaga.

Video snimak dopunjavanja dva aviona je objavljen u utorak 12. septembra ali se tačan datum ove akcije ne može utvrditi. Sjajna zvezda-23 trajala je od 31. avgusta do 13. septembra te je video gotovo sigurno nastao u ovom periodu.

Multinacionalna vojna vežba Sjajna zvezda se održava svake dve godine u Egiptu, a na njoj pored Indije i domaćina učestvuju još i Saudijska Arabija, Grčka, UAE, Jordan, Oman, Ujedinjeno Kraljevstvo, Grčka, Kipar i Pakistan.

Indija je na ovogodišnju vežbu poslala pet lovaca MiG-29, kao i po dva Iljušina IL-78, Lockheeda C-130 Hercules i Boeinga C-17 Globemaster.

Indija trenutno koristi šest Iljušina IL-78 koji se nalaze u sklopu 78. eskadrile sa aerodroma Agra.

(Aero.rs/AŠ)

Video: Airbus A330MRTT

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>