Aerodrom Konstantin Veliki zabeležio nešto slabije rezultate: Manji broj putnika u junu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na ovaj pad najviše je uticalo smanjenje letova kompanije Wizz air, koja je zbog problema sa novom generacijom motora morala da povuče iz flote na vanredni pregled značaj broj aviona

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić/bs

Aerodrom Konstantin Veliki je u junu zabeležio 33.617 putnika, 21.7% manje negu u junu prošle godine kada je zabeležio 42.946 putnika.

Od početka godine, Aerodrom u Nišu je zabeležio 168.406 putnika što predstavlja pad od 18.85% u odnosu na prošlu godinu kada je aerodrom za prvih šest meseci zabeležio 207.530 putnika.

Na ovaj pad najviše je uticalo smanjenje letova kompanije Wizz air, koja je zbog problema sa novom generacijom motora morala da povuče iz flote na vanredni pregled značaj broj aviona. Kompanija je ukinula letove za Dortmund, Beč i Malme što je čak 7 letova nedeljno u odnosu na prošlu sezonu.

Aerodrom Niš je zabeležio značajan rast kargo prometa. U junu je imao 84,7 tona dok je u istom mesecu prošle godine  imao samo 6.9 tona. Od početka godine aerodrom je zabeležio 195,1 tonu karga

Aerodrom Konstantin Veliki 27. jula otvara novi putnički terminal čime će značajno popraviti kvaltet usluga prema putnicima i uslove rada zaposlenima na aerodromu.

(Aero.rs)