Zastave Ujedinjenog Kraljevstva i Srbije iz kokpita Airbus A320neo: Kako je dočekan British Airways

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kabinsku posadu aviona na ovom letu sačinjavali su Iva Tasić, Emir Heco i Danijel Zadorozni, svo troje "iz naših krajeva"

Prvi avion kompanije British Airways, Airbus A320neo na letu BA888 sleteo je nakon 13 godina sa londonskog aerodroma Hitrou (LHR) na aerodrom Nikola Tesla (BEG) u utorak 31. oktobra u 11:28 časova po lokalnom vremenu, kako je Aero.rs već pisao.

Do svoje pozicije na gejtu A5 beogradskog aerodroma, A320neo je dorulao ukrašen britanskom i srpskom zastavom, a nimalo slučajno, kabinsku posadu aviona na ovom letu sačinjavali su Iva Tasić, Emir Heco i Danijel Zadorozni, svo troje "iz naših krajeva".

Ove zime, avio-kompanija British Airways će između svojeg baznog Terminala 5 na londonskom aerodromu Hitrou i glavnog grada Srbije saobraćati tri puta nedeljno, utorkom, petkom i nedeljom.

U zajedničkom saopštenju, British Airways i Belgrade Airport naveli su da se"letovi obavljaju avionima tipa Airbus A320 i A321, a povratne karte su dostupne po ceni već od 122 EUR/105 GPB ili 1 EUR + 23.500 Avios-a, valute kluba lojalnosti avio-kompanije British Airways"

Ono što je primećeno, a što je u neformalnom razgovoru i potvrdio predstavnik British Airways, je da su na prvom letu iz Londona bilo dosta tzv. premium putnika, što i daje indikaciju na koji segment klijenata britanska kompanija računa na srpskom tržištu.

U saopštenju je navedena i izjava Nila Černofa, direktora za razvoj mreže i saradnju sa alijansama avio-kompanije British Airways koji je rekao da "putnike iz Britanije privlači istorija Beograda, noćni život i pogled na reku" kao i da se British "raduje se što će ugostiti poslovne, kao i putnike na turističkim putovanjima, te putnike koji posećuju porodicu i prijatelje.”

U ime domaćina, novi-stari let British Airways dočekao je Miodrag Mirković, izvršni direktor za komercijalne poslove kompanije Belgrade airport, kao i otpravnik poslova ambasade Ujedinjenog Kraljevstva Dominika Otvej.

Prisutnima se obratio i Emil Delibašev, regionalni komercijalni direktor britanske avio-kompanije.

Kako je sve to izgledalo u utorak na beogradskom aerodomu, pogladajte u video snimcima i foto galeriji, a Aero.rs čitaocima uskoro donosi detaljnu analizu kako je dolazak britanske avio-kompanije uticao na cene karata izmedju dva glavna grada, uz savete kako najpovoljnije da otputujete do Londona - i ne samo do njega.

Avio-kompanija British Airways je u prethodnom periodu obavljala letove za Beograd, u periodu od 1957. do 2010. godine, sa pauzama. Više o turbulentnoj istoriji letova na ovoj po svim parametrima jednoj od najznačajnijih avio-linija u Jugoslaviji i Srbiji, pročitajte na Aero.rs.