B737 avio-kompanije Royal Air Maroc izleteo sa piste u Monroviju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nakon sletanja piloti nisu prijavili incident

Foto: Shutterstock

Boeing 737 avio-kompanije Royal Air Maroc oštećen je prilikom sletanja u glavni grad Liberije. Avion je izleteo sa piste ali je posada uspela da ga vrati na uzletno sletno-stazu.

Incident se dogodio u subotu 17. avgusta na aerodromu Monrovija (ROB) u afričkoj državi Liberija. Boeing 737-800 registracije CN-RGW tog dana obavljao je let AT-567 od Kazablanke do liberijske prestonice, a prilikom sletanja levi deo stajnog trapa aviona izleteo je sa piste 04.

Piloti su ipak uspeli da vrate avion na afaltiranu površinu i bezbedno ga zaustave, preneo je The Aviation Herald.

Nakon zaustavljanja, na avionu su uočena oštećenja na trupu. Na stajnom trapu bilo je trave i blata koje je avion "pokupio" prilikom izletanja. Zbog štete na Boeing 737, povratni let za Kazablanku je bio otkazan, a letelica se u trenutku pisanja ove vesti još uvek nalazi na na aerodromu u Monroviji.

Foto: FlightRadar24

Ministarstvo informisanja Liberije je u ponedeljak saopštilo da je avion sleteo 17. avgusta 2024. u 06:15, taksirao i parkirao se pored terminala bez prijavljenog incidenata. Međutim, inspekcijski timovi Liberijske Uprave za civilno vazduhoplovstvo (Liberia Civil Aviation Authority - LCAA) i Biroa za istragu nesreća (AAIB) su pregledali avion, za koji je utvrđeno da je izleteo sa piste.

The Aviation Herald prenosi da su LCAA i AAIB započeli istragu.

(Aero.rs)