Tragedija u Meksiku: Avion se raspao u preletu iznad žurke "otkrivanja pola"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Avion se bukvalno prepoloviu u vazduhu tokom preleta iznad šokiranih gostiju

Piper PA-25 Pawnee (Poni) srušio se tokom žurke otkrivanje pola bebe u meksičkoj provinciji Sinaloa i to tako što se avion bukvalno prepolovio u vazduhu iznad šokiranih gostiju.

Pilot aviona je kasnije u bolnici podlegao povredama, prenosi Daily Mail.

Stravična nesreća dogodio se u subotu 2. septembra kada je avion - koji se inače koristi za zaprašivanje useva i gašenje požara - trebao da preleti iznad dvorišta u kojem se održavala proslava otkrivanja pola deteta. Ružičato obojena tečnost koji je Piper ispuštao otkrila je gostima da će par dobiti devojčicu....

...međutim, desno krilo aviona se bukvalno odlomilo na samom spoju sa trupom tokom preleta iznad uzbuđenih gostiju u trenutku kada je avion istovremeno izbacivao teret i a pilot naglo dao konadu za podizanje što je očigledno preopteretilo noseću strukturu koja nije izdržala - da li usled nekog defekta (poput korozije ili zamora materija) ili prenaglog manevra, verovatno će utvrditi istraga.

Pilot letelice nije moga da kontroliše ono pto je ostalo od aviona i nekoliko sekundi potom Pawnee se srušio

Na video snimku objavljenom na društvenim mrežama se jasno vidi kako budući roditelji nisu odmah shvatili da se Piper srušio jer su bili usresređeni jednoi na drugu i svoje goste u za njih emotivnom trenutku

Pilot aviona, identifikovan kao tridesetdvogodišnji Luis Angel, je teško povređen u padu letelice. Hitna pomoć ga je prevezla u bolnicu ali je on ubrzo podlegao povredama zadobijenim u padu aviona.

(Aero.rs/AŠ)