Srpske trobojke ponovo na nebu iznad Beograda: Nose ih helikopteri MUP Srbije, ovo je razlog

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dva helikoptera H145M i jedan H215 Superpuma preletali su Beograd iz pravca Žarkova ka Makišu sa zastavama Republike Srbije

MUP Srbije

Tri letelice Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova uvežbavale su danas (petak, 21. jun) let u formaciji, što je kod pojedinih žitelja Beograda izazvalo zbunjenost.

Dva helikoptera Airbus Helicopters H145 i jedna Airubs H215 Superpuma preletali su Beograd iz pravca Žarkova ka Makišu sa zastavama Republike Srbije. Zapravo - uobičajena slika koja se može videti i u septembru, kada se obeležava Dan srpskog jedinstva, slobode i državne zastave.

Snimak formacijskog leta helikoptera pojavio se i na društvenim mrežama:

Naravno, nikakvog razloga za zabrinutost nema: Pripadnici Helikopterske jedinice uvežbavali su za centralnu proslavu Dana policije i Dana ministarstva unutrašnjih poslova, koja će biti održana u nedelju, 23. juna na Makišu, uz Adu Ciganliju.

Ovo nije prvi put da se piloti, mehaničari i helikopteri HJ MUP Srbije nađu u ulozi "barjaktara": Do sada su viđeni sa velikim srpskim zastavama iznad Beograda i prilkom proslave Dana srpskog jedinsta, slobodne i nacionalne zastave, o čemu je tada Aero.rs pisao.

MUP Srbije

Građani će u nedelju od 11 sati moći da vide ovaj formacijski nalet helikoptera sa zastavama, ali i bogat raznovrstan program u kom će biti prikazane mogućnosti policije, prenose mediji.

(Aero.rs)