• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nova linija iz Sarajeva: Pegasus Airlines leti za Antaliju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na liniji će saobraćati Airbusi A320 koji mogu da prevezu 186 putnika

  • 0
Pegasus Airlines Salinger Igor

Turska niskotarifna avio-kompanija Pegasus Airlines sledećeg leta će otvoriti novu liniju između Sarajeva i popularnog turskog odmarališta na mediteranskoj obali, Antalije.

Prvi let na liniji Sarajevo (SJJ) - Antalija (AYT) zakazan je za 3. jun naredne godine. Pegasus će na novoj liniji saobraćati dva puta nedeljno - svakog ponedeljka i petka. Letovi će se obavljati samo tokom letnje sezone, a poslednji polazak iz Sarajeva ka Antaliji zakazan je za 14. oktobar, prenosi Ex Yu Aviation News.

Na liniji će saobraćati Airbusi A320 koji mogu da prevezu 186 putnika. Polasci iz Sarajeva zakazani su u 14:25 ponedeljkom, odnosno 11:10 petkom.

Letovi će polaziti iz Antalije  svakog ponedeljka u 12:15 i petka u 08:00 respektivno. Karte bi uskoro trebale da se nađu u prodaji.

Pegasus Airlines trenutno obavlja deset dnevnih letova sa aerodroma Sabih Gokčen (SAW) u Istanbulu ka Sarajevu. Na aerodromu u glavnom gradu Bosne i Hercegovine prisutan je i Turkish Airlines koji povezuje Sarajevo sa glavnim istanbulskim aerodromom (IST).

Pegasus Airlines je niskotarifni avio-prevoznik koji u svojoj floti ima 107 aviona. Na nedavno održanoj konferenciji Routes World 2023 direktorka avio-kompanije Guliz Ozturk predstavila plan rasta poslovanja Pegasusa. Više o ambicioznim planovima turskog prevoznika možete pročitati u posebnom tekstu na Aero.rs.

(Aero.rs/AŠ)

Video: Doček prvog leta BA888 British Airways London-Beograd posle trinaest godina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>