• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Emirates ulaže 1,5 milijarde u Airbus A380, grdosija će leteti i u narednoj deceniji

Vreme čitanja: oko 2 min.

Avio-kompanija iz Dubaija najveći je korisnik ovog tipa aviona na svetu i sudeći po količini ulaganja u flotu A380, čini se da ih se neće odreći u skorije vreme

  • 0

Avio-kompanija Emirates nastavlja da ulaže u svoju flotu aviona potpisivanjem ugovora vrednih više od milijardu dolara za održavanje Airbusa A380. Uprkos trendovima u avio-industriji koji ne favorizuju avione sa četiri motora, Emirates planira da nastavi sa korišćenjem Super Jumbo letelica i u narednoj deceniji.

Prevoznik je danas saopštio da je na Sajmu vazduhoplovstva u Dubaiju (Dubai Airshow) potpisao ugovore za buduće održavanje flote Airbusa A380. Emirates je sa firmama poput Honeywell, Collins Aerospace, Pratt & Whitney, Safran, Lufthansa Technik, OEM Services, Gameco, Haeco i drugih dogovorio servisiranje i nabavku rezervnih delova za flotu najvećih aviona na svetu.

Kumulativna vrednost svih ugovora iznosi preko 1,5 milijardi dolara, saopštio je Emirates. Zahvaljući robusnoj tehničkoj podršci i lancu nabavke rezervnih delova, avio-kompanija želi da poboljša operativnu efikasnost svojih letelica i produži im životni vek.

Lufthansa Technik, Gameco i Haeco pružaće usluge C servisa za Airbuse A380 dok će Collins Aerospace i Safran Landing Systems raditi na sistemu stajnog trapa Emiratesovih letelica. Kompanija Honeywell biće zadužena za nabavku kočnica i točkova, a Pratt and Whitney će se brinuti za ispravnost APU (Auxiliary Power Units - Agregat za pokretanje motora) jedinica.

Drugi MRO (Održavanje, popravka i remont) partneri servisiraće sve ključne delove Airbusa A380.

Emirates u svojoj floti ima 119 Airbusa A380 od kojih je trenutno 86 aktivno, pokazuju podaci sajta Planespotters.net. Avio-kompanija iz Dubaija najveći je korisnik ovog tipa aviona na svetu i sudeći po količini ulaganja u flotu A380, čini se da ih se neće odreći u skorije vreme.

Prevoznik je nedavno započeo i program modernizacije putničkih kabina vredan dve milijarde dolara, prenosi Simple Flying.

Airbus A380 je najveći putnički avion na svetu. Prvi korisnik Super Jumba bio je Singapore Airlines koji je 2007. započeo operacije sa ovim avionom. Airbus A380 je proizveden je u preko 250 primeraka i još uvek leti u flotama nekoliko svetskih avio-kompanija.

Pored Emiratesa, A380 koriste još i British Airways, Korean Air, Lufthansa, Singapore Airlines, Qatar Airways i druge.

(Aero.rs)

Video: U čipkastim čarapama i prividnom manitlu zapalila niš

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>