• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Avion "u zamrzivaču": Airbus A320 najverovatnije zimuje na njivi, očekuju se temperature ispod -20 C

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ural Airlines je informisao lokalne vlasti da će letelica ostati na njivi na koju je prinudno sletela

  • 0
Ural Airlines Airbus A320 Vladimir NIKOLAYEV / AFP / Profimedia

Airbus A320 ruske avio-kompanije Ural Airlines mogao bi umesto na aerodromu predstojeću zimsku sezonu da provede na njivi. Avion koji je sredinom septembra sleteo na poljanu blizu grada Novosibirska će prema najnovijim informacijama ruskih vlasti ostati na otvorenom tokom najhladnijeg perioda godine.

Prvi čovek Ubinskog distrikta Oleg Konjuk je za lokalni portal KP-Novosibirsk izjavio da je razgovarao sa predstavnicima Ural Airlinesa. Oni su ga navodo informisali da će Airbus A320 verovatno ostati na njivi tokom zimskih meseci.

Ural Airlines Michal Maňák / Česká ilustrační fotografie / Profimedia
Oleg Konjuk je u intervjuu za KP-Novosibirsk izjavio da avio-kompanija veoma često menja mišljenje po pitanju prizemljenog aviona. "Danas kažu jedno, sutra kažu drugo," požalio se Konjuk.

Prema njegovom mišljenju, avion bi trebao što pre da poleti imajući u vidu da se na poljani već stvorio mraz. On se ipak ogradio, navodeći da je to samo njegov stav i da će eksperti Ural Airlinesa doneti konačnu odluku.

Utisak je da će Airbus A320 za sada ostati na njivi i tamo provesti narednih nekoliko meseci. Njegov boravak u Sibiru biće pravi test otpornosti na ekstremene uslove imajući u vidu da se prosečna dnevna temperatura od novembra do marta u Novosibirsku kreće između -20 i -10 stepeni Celzijusa, dok je prosečna najniža dnevna temperatura od decembra do februara u rasponu od -24 do -22 stepena Celzijusa, pokazuju podaci meteoroloških sajtova.

Airbus A320 registracije RA-73805 sleteo je u njivu nakon što je došlo do problema sa hidrauličnim sistemom ali i nedostatkom goriva. Incident se dogodio 12. septembra na letu U61383 između Sočija (AER) i Omska (OMS), a portal Aero.rs je detaljno pisao o celom događaju.

Posada Airbusa A320 je nakon odustajanja od sletanja u Omsk preusmerila avion ka Novosibirsku (OVB) ali do njega nije uspela da stigne pa se odlučila na sletanje na površinu koju je procenila - očigledno dobro - da je najpogodnija.

(Aero.rs/AŠ)

Video: Antonov Airlines An-124

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>