• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Turci nastavljaju osvajanje Balkana: Pegasus Airlines pokreće linije za Zagreb od januara

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Avionom Airbus A320Neo niskotarifni avio-prevoznik povezivaće aerodrom Franjo Tuđman sa istanbulskim aerodrom Sabiha Gokčen četvrtkom i nedeljom

  • 0

Međunarodni aerodrom Zagreb (ZAG) od polovine januara imaće još jednu liniju. Dva puta nedeljno avioni kompanije Pegasus Airlines leteće ka istanbulskom aerodromu Sabiha Gokčen (SAW).

Prvi let Pegasus Airlinesa planiran je za 18. januar 2024. godine. Ova kompanija leteće četvrtkom i nedeljom između Međunarodnog aerodroma Zagreb i Istanbula avionom Airbus 320neo. Let je označen kao PC375 u dolasku iz Istanbula, odnosno PC376 za povratni let.

Zanimljivo da je u kompanijskim oznakama  "jedan pre" njeg, PC-373/PC374, let za Beograd.

Polazak iz Istanbula biće u 15.05. četvrtkom i 11.35 nedeljom. Obzirom na vremensku razliku između Istanbula i Zagreba +2 sata, Airbus ove kompanije po redu letenja treba da sleće u Zagreb u 15.20 četvrtkom, odnosno u 11.50 nedeljom.

Povratak iz Zagreba za Istanbul planiran je četvrtkom u 16.15 sa sletanjem u 20.20 po lokalnom vremenu; odnosno 12.45 nedeljom sa sletanjem na Sabiha Gokčen u 16.50.

Karte su već sad dostupne za kupovinu preko veb stranice avio-kompanije, a cene počinju od 39.99 evra za jedan smer, zavisno od dana putovanja i vrste usluge.

Turski niskotarifni avio-prevoznik postaće tako drugi avioprevoznik (uz Turkish Airlines) iz ove zemlje koji redovno leti ka prestonici Hrvatske. Pegasus se može pohvaliti jakim prisustvom u regionu, a pored Zagreba obavlja i letove ka Beogradu, Prištini, Podgorici, Sarajevu, Skoplju i Tirani.

Pegasus Airlines koristi preko 100 aviona i u procesu je zamene flote Boeinga 737 sa modernijim i efikasnijim letelicama iz A320neo porodice aviona. U planu je da u narednih pet godina u flotu uđe još 70 novih letelica. Niskotarifni prevoznik trenutno opslužuje više od 130 aerodroma u 49 zemalja sveta.

(Aero.rs)

Video: MUP Srbije: Novi hangar Helikopterske jedinice

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>