• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo koliko je letova planirano u regionu za problematične dane: Štrajk u Lufthansi mogao bi poremeti saobraćaj

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lufthansa ove godine ima velikih operativnih problema, kako zbog učestalih štrajkova tako i zbog Pratt & Whitney motora

  • 0
Lufthansa Star Alliance A319 Salinger Igor

Sindikat Verdi još jednom je pozvao zaposlene u Lufthansi (LH) da započnu štajk kako bi pojačali pritisak na nemačkog nacionalnog avio-prevoznika uoči nove runde kolektivnih pregovora oko plata.

Efekti obustave rada mogli bi se osetiti i na aerodromima u regionu. Tokom štrajka koji će trajati od četvrtka 7. marta do ranih jutarnjih časova u subotu 9. marta Lufthansa prema važećem redu letenja ima preko 20 letova ka gradovima u Srbiji, Sloveniji, BiH, Hrvatskoj i Severnoj Makedoniji.

Lufthansa planira ukupno 26 letova iz Frankfurta (FRA) i Minhena (MUC) za gradove bivše Jugoslavije ovog četvrtka i petka, uključujući osam letova za Beograd (BEG), šest za Ljubljanu (LJU), dva za Sarajevo (SJJ), tri za Skoplje (SKP) i sedam za Zagreb (ZAG), piše Ex-Yu Aviation News.

LH A319 Salinger Igor

Neki od polazaka u četvrtak i petak mogli bi biti otkazani, mada za sada nema informacija o obustavi saobraćaja ka aerodromima u regionu. Pored letova zakazanih za četvrtak i petak, moguće je otkazivanje večernjih polazaka iz Nemačke u sredu zbog činjenice da je deo Lufthansinih aviona parkiran van baze tokom noći i da se vraća tek u četvrtak ujutru.

Lufthansa ove godine ima velikih operativnih problema, kako zbog učestalih štrajkova tako i zbog defektnih Pratt & Whitney motora. Avio-kompanija je primorana da usled prizemljenja aviona suspenduje veliki broj linija i polazaka. Tokom letnje sezone saobraćaj ka gradovima bivše Jugoslavije biti znatno izmenjen o čemu je portal Aero.rs ranije pisao.

(Aero.rs)

Video: Air France Boeing 777

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>