• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Spirit Airlines kršio propise o transportu opasnih materija: FAA traži kaznu od skoro 150.000 dolara

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zaposleni ove kompanije tražili od FedExa da u pet odvojenih pošiljki prebaci boce s kiseonikom, u jednom slučaju - kutije bile oštećene

  • 0
Spirit Airlines Airbus A320 Foto: Shutterstock

Američka Federalna vazduhoplovna administracija (Federal Aviation Administration - FAA) zahteva da niskotarifni avio-prevoznik Spirit Airlines plati kaznu od 146.500 dolara zbog toga što je prekršio propise o transportu opasnih materija Ministarstva saobraćaja SAD.

FAA u svom najnovijem izveštaju navodi da su zaposleni u Spirit Airlinesu tražili od FedExa da preveze boce sa komprimovanim kiseonikom iz Detroita u Njujork tokom avgusta i septembra 2022. u pet odvojenih pošiljki.

Prema navodima FAA, zaposleni u FedExu odbili su da prevezu jednu od pošiljki jer je "kutija u kojoj je bio upakovana boca sa komprimovanim kiseonikom bila oštećena, nije ispunjavala propisane testove otpornosti na plamen i nije bila pravilno obeležena“.

FAA takođe navodi u svom izveštaju da su sa svih pet pošiljki rukovali uposlenici Spirit Airlinesa koji nisu završili neophodnu obuku za rukovanje opasnim materijama, navodi portal Aerotime.

Vest o zahtevu FAA da Spirit Airlines plati kaznu dolazi tri nedelje nakon što su JetBlue Airways i Spirit Airlines zvanično saopštili da odustaju od spajanja. U julu 2022. kompanije su potpisale ugovor da se spoje u jedan entitet, a 4. marta ove godine su zvanično saopštili da odustaju od te poslovne namere.

Dve avio-kompanije su navele „trenutne regulatorne prepreke“ koje im ne bi dozvolile da završe transakciju na „blagovremen način prema sporazumu o spajanju“. Posao vredan 3,8 milijardi dolara u kom bi JetBlue preuzeo Spirit Airlines blokiran je pred Saveznim sudom 16. januara 2024. godine, o čemu je portal Aero.rs pisao.

(Aero.rs)

Video: ATR72-600 Air Serbia

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>