• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Opet incident na letu u avionu Boeing: Ovaj put otpao tobogan za evakuaciju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ostaci "slajdera" (niz koji se putnici u slučaju vanredne situacije evakuišu iz aviona) pronađen nadomak kuće advokata koji tuži Boeing zbog incidenta na letu Alaska Airlines 1282

  • 0
Boeing767 Foto: Shutterstock/Lukas Wunderlich

Ponovo problemi sa Boeingovim avionima: ovaj put na letu DL520 Delta Air Linesa, koji je neposredno po poletanju sa aerodroma u Njujorku (JFK) morao da se vrati na pistu.

Jutarnji let iz Njujorka za Los Anđeles (LAX) koji sa aerodroma JFK saobraća u 08:00 ujutro, počeo je normalnim poletanjem, ali je posada ubrzo zatim prijavila kontroli leta da se u Boeingu 767 osećaju "vibracije i lupanje", saopštila je Savezna uprava za civilno vazduhoplovstvo (Federal Aviation Administration - FAA), prenosi mreža ABC.

Bilo je 08:35 kada se avion vratio na pistu njujorškog aerodroma: jedan od tobogana (slajdera) koji služe za evakuaciju putnika iz vazduhoplova u vanrednim situacijama - otkačio se od letelice i otpao odmah po poletanju.

U avionu je bilo 167 putnika, koji su odmah po sletanju u Njujork prebačeni na drugi polazak ka Los Anđelesu, a 33 godine star avion povučen je iz saobraćaja zbog istrage koju sprovodi FAA i kasnije popravke.

Tu se priča sa incidentom koji se odigrao 26. aprila - ne završava. U ponedeljak, 28. aprila njujorška uprava za parkove saopštila je da su zaposleni kompanije Delta "uklonili veliki komad otpada sa lukobrana u blizini plaže kod 131. ulice u Kvinsu".

Prema tvrdnji Njujork Posta, ostaci slajdera završili su u neposrednoj blizini Džejka Bisela Linska - advokata koji je nedavno tužio Boeing zbog bezbednosnih propusta na letu 1282 Alaska Airlinesa u januaru ove godine:

"Malo je reći da sam bio iznenađen kada sam u nedelju ujutro pogledao kroz prozor svoje kuće koja je uz samu obalu i video ostatke tobogana", rekao je on novinaru ovog dnevnog lista.

(Aero.rs)

Video: Sletanje i poletanje aviona Boeing 707 izraelskog vazduhoplovstva: Re'em u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>