• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Emirates i Super Jumbo: Linija Dubai - Bahrein dva dana bila najkraća Airbus A380 linija na svetu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Emirates A380 leteli su za Bahrein u četvrtak i petak, a putovanja ovim avionom trajala su po 50 minuta

  • 0
Avioni PRAGUE, CZECH REPUBLIC Foto: Shutterstock

Osmišljen sa ciljem da premošćava najveće okeane i kontinente, Airbus A380 obično leti na ultra-dugačkim linijama između velikih metropola. Da ne moraju da povezuju isključivo udaljene gradove dokazuje Emirates (EK) koji je ovih dana obavio najkraće letove sa Airbusom A380 na svetu.

Emirates je u četvratk i petak (13. i 14. jun) realizovao najkraće komercijalne letove sa Airbusom A380. Prevoznik iz Ujedinjenim Arapskih Emirata obavio je dva polaska između aerodroma Dubai (DXB) i Bahrein (BAH) sa Super Jumbo avionima - najvećim putničkim vazduhoplovima na svetu.

Avioni Emirates Airbus A380-861 A6-EER MUC Foto: Wikimedia/Julian Herzog

Airbusi A380 nisu česta pojava na ovoj liniji i posećuju Bahrein samo u specijalnim prilikama. Za letovima ka ostrvskoj državi trenutno vlada veliko interesovanje zbog muslimanskog praznika Eid, a Emirates je odlučio da iskoristi potražnju i uvede dodatne kapacitete.

Emirates A380 leteli su za Bahrein u četvrtak i petak, a putovanja ovim avionom trajala su po 50 minuta, pokazuju podaci FlightRadar24. Povratni letovi za Dubai trajali su nešto duže - oko sat vremena.

Avioni Manchester Airport, United Kingdom Foto: Shutterstock

Avio-kompanija koristila je Airbuse A380 registracija A6-EVB i A6-EUO sa "gušćom" putničkom konfiguracijim, odnosno sa dvoklasnim kabinama sa 615 sedišta. Prema pisanju Simple Flying, reč je A380 sa najviše sedišta u celom svetu zbog izostanka Prve klase.

Linija između Dubaija i Bahreina dugačka je svega 488 kilometara i kao takva ovih dana je bila najkraća A380 ruta na svetu. Ove letnje sezone avio-kompanija Asiana (OZ) planira da realizuje letove od Seula (ICN) do Osake (KIX) koji bi trebali da zadrže titulu najkraćih komercijalnih letova sa A380 zbog distance od svega 874 kilometara.

(Aero.rs)

Video: Prince Aviation instalirao Certus internet sistem u Cessna Citation 525

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>