• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srbija i Kina biće povezani još jednom avio-linijom: China Southern najavljuje letove za Beograd

Vreme čitanja: oko 2 min.

U planu China Southern Airlines navodno su dva nedeljna leta na ovoj liniji. Air Serbia takođe namerava da pokrene saobraćaj za između Guangdžu

  • 0
China Southern Airlines Foto: Shutterstock

Avio-kompanija China Southern Airlines namerava da pokrene direktne letove ka Beogradu. Pored kineskog prevoznika, na ovoj liniji više puta je najavljeno da treba da saobraća i Air Serbia.

China Southern Airlines (CZ) planira da otvori direktnu avio-liniju između Guangdžoa (CAN) i Beograda (BEG). Pozivajući se na najave aerodroma Guangdžou sa konferencije o vazdušnom saobraćaju koja se održava u tom gradu, Ex-Yu Aviation navodi da bi do kraja ove godine mogli da otpočnu letovi između kineske metropole i srpske prestonice.

U planu China Southern Airlines navodno su dva nedeljna leta.

China Southern Airlines Foto: Shutterstock

Pored kineskog prevoznika, na ovoj liniji treba da saobraća i Air Serbia (JU) čiji su zvaničnici više puta najavljivali uspostavljanje letova ka Guangdžou. Prema tim najavama, srpski nacionalni avio-prevoznik namerava da povezuje Beograd sa kineskim gradom jednim letom nedeljno.

Detalji o liniji između Beograda i Guangdžoa za sada nisu poznati.

U širokotrupnoj floti Air Serbia trenutno se nalaze dva Airbusa A330-200, a uskoro se očekuje dolazak još dva aviona istog tipa sa kojima se najavljuje proširenje mreže destinacija.

A330 Salinger Igor

China Southern Airlines ima znatno veću flotu aviona te nije moguće sa sigurnošću utvrditi koji od njih bi potencijalno mogao da opslužuje liniju za Beograd. Prema podacim Planespotters, kineski prevoznik trenutno koristi 30 Airbusa A330-200/300 kao i 20 većih A350-900.

Avio-kompanija leti i sa 15 Boeing 777-300ER, a širokotrupnu flotu nadopunjuje i 28 Boeing 787 letelica u verzijama -8 i -9. Zbog svoje visoke efikasnosti, Dreeamliner avioni su u prethodnim godinama korišćeni za otvaranje dugačkih "tankih" linija, odnosno onih ruta na kojima se ne očekuje izuzetno veliki tok putnika.

China Southern Airlines Airbus A350 Foto: Shutterstock

Aero.rs je u ponedeljak preneo vest da delegacija Air Serbia trenutno boravi u Kini gde je vodila razgovore sa Guangdong Provincial Tourism Holdings, Guangdong Airport Group i avio-kompanijom China Southern Airlines.

Prevoznik je na svom LinkedIn profilu istakao da je generalni direktor Air Serbia Jirži Marek održao sastanak sa kolegom Han Venshengom iz China Southern Airlines.

(Aero.rs)

Video: Air Serbia Airbus A330

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>