• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Air Serbia i jetBlue proširili code-share sporazum na još devet evropskih ruta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Američka kompanija postavila svoje oznake i brojeve letova na linijama između Beograda i Amsterdama, Beograda i Atine, ali i Bukurešta, Budimpešte, Larnake, Pariza, Praga, Sofije i Beča.

  • 0
JetBlue avion Foto: Shutterstock

Kompanija jetBlue proširila je svoj kod-šer (code-share) sporazum sa srpskom nacionalnom avio-kompanijom kako bi u svoju ponudu uključila nekoliko novih ruta. Time je dopunjen postojeći sporazum koji se do sada odnosio na letove Air Serbia iz Njujorka i Čikaga do Beograda, prenosi Ex-Yu Aviation.

Od ovog meseca jetBlue je postavio svoje oznake i brojeve letova na linijama između Beograda i Amsterdama, Beograda i Atine, ali i Bukurešta, Budimpešte, Larnake, Pariza, Praga, Sofije i Beča.

Air Serbia već ima kod-šer na više od deset destinacija ka kojima saobraćaju avioni kompanije jetBlue iz Njujorka, sa aerodroma Džon F. Kenedi (JFK).

Kod-šer (code share) je aranžman između dve ili više aviokompanija koji omogućava jednoj avio-kompaniji da stavi svoj identifikacioni kod na letove koje obavlja druga aviokompanija. Ovo omogućava putnicima da rezervišu letove preko jedne kompanije, dok ih u stvarnosti može obavljati drugi prevoznik.

(Aero.rs)

Video: ATR72-600 Air Serbia

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>