• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Skroman rast: Air Montenegro objavila rezultate o poslovanju u prvoj polovini godine

Vreme čitanja: oko 1 min.

Broj putnika na redovnim linijama povećan za 16 odsto, dok je na čarter letovima zabeležen pad od čak 45 odsto što je posledica obustave saobraćaja sa Tel Avivom

  • 0

Crnogorski nacionalni avio-prevoznik objavio je rezultate poslovanja za prvih šest meseci ove godine, javlja Ex-Yu Aviation.

Prema podacima koje donosi ovaj portal, Air Montenegro je do kraja juna 2024. prevezao 191.000 putnika, što predstavlja povećanje od 4,5% u odnosu na isti period 2023. godine.

Od tog broja, 171.000 putnika je prevezeno na redovnim linijama, što je povećanje od 16%, dok je preostalih 20.000 putnika prevezeno na čarter letovima. U ovom segmentu poslovanja Air Montenegro beleži smanjenje od 45%, što je direktna posledica obustave sezonskih letova avio-kompanije ka Tel Avivu.

E190 Air Montenegro Salinger Igor

Potsetimo, crnogorska vlada otpustila je na sednici održanoj prošle nedelje doskorašnjeg generalnog direktora Marka Anžura i deo borda direktora, o čemu je pisao Aero.rs.

Slovenački ekspert koji je dobio posao prošle godine, u mandatu vlade Dritana Abazovića, smenjen je, prema navodima podgoričkog dnevnog lista Dan, zbog minusa od četiri miliona evra u kasi.

Air Montenegro Salinger Igor

Pojedini crnogorski mediji pak objavljuju da vlada razmatra uvođenje "letova od javnog značaja" u okviru rada Air Montenegra.

Portal biznis.me javlja da bi crnogorska kompanija povezivala tokom zimske sezone, prema tim planovima, ovu zemlju sa Franfurtom, Parizom, Amsterdamom, Minhenom, Cirihom i Rimom pored već postojećih letova za Beč, Beograd, Varšavu, Atinu, London, Milano...

(Aero.rs)

Video: Balkanski skok prijateljastva 2024: Prvi dan, skakanje iz Mi-17V5 RViPVO

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>