• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Air India i Vistara postaju jedno: Indijski regulatori odobrili spajanje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nakon spajanja zajedinčka avio-kompanija biće druga najveća u zemlji, odmah posle niskotarifnog IndiGo

  • 0
Air India Boeing 777 Foto: Shutterstock

Indijske vlasti konačno su odobrile spajanje avio-kompanije Air India i Vistara čime je otklonjena poslednja prepreka za integraciju dva prevoznika.

Regulatorna tela indijske vlade su u četvrtak 29. avgusta dala zeleno svetlo za spajanje Air India i Vistara. Vlasti najmnogoljudnije zemlje sveta odobrile su investiciju Singapore Airlines, manjinskog vlasnika Vistara, u iznosu od 276 miliona dolara, preneo je Aero Time.

Vistara Airbus A320neo Foto: Shutterstock

Ovim aranžmanom predviđeno je da singapurska nacionalna avio-kompanija zadrži 25,1% vlasničkog udela u Air India Group nakon što dođe do spajanja Air India i Vistare - prevoznika u kojem je do sada imala 49% deonica. Ostatak vlasništva zadržava konglomerat Tata.

U nedavnom saopštenju avio-kompanija je navela da će svi njeni avioni leteti pod brendom Air India od novembra ove godine. Od 3. septembra neće biti moguće rezervisati let sa Vistara za putovanja posle 12. novembra.

Svi zaposleni u Vistara prelaze u Air India, a flota dve avio-kompanije će takođe biti integrisana. Nakon spajanja, zajedinčka avio-kompanija biće druga najveća u zemlji, odmah posle niskotarifnog IndiGo, piše Aero Time.

(Aero.rs)

Video: Air Serbia Airbus A319

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>