• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedna od najvećih nisko-tarifnih kompanija u SAD pred bankrotom: Spirit Airlines se gasi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Spekulacije o bankrotu pojačale se nakon što je u petak Wall Street Journal izvestio o razgovoru menadžmenta Spirita sa vlasnicima deonica

  • 0
Spirit Airlines Foto: Shutterstock

Jedna od najvećih nisko-tarifnih avio-kompanija u Sjedinjenim Američkim Državama koja povezuje više od 70 gradova širom SAD i Latinske Amerike uskoro bi mogla da proglasi bankrot.

Kompanija Spirit Airlines je u petak izgubila više od četvrtine svoje preostale vrednosti: cena akcija dodatno je pala za 28% nakon što su investitori posumnjali da bi kompanija mogla uskoro da podnese zahtev za bankrot.

The Wall Street Journal je izvestio u četvrtak da je kompanija u razgovorima sa nosiocima velikih paketa akcija u kompaniji o tome kako bi moglo da izgleda restrukturanje duga.

Spirit Airlines Foto: Shutterstock

Ovo nije prvi put da se Spirit Airlines nalazi u ovoj situaciji, ali je situacija kritična u poslednjih nekoliko meseci, piše američki biznis portal Quartz.

Nakon što je sud blokirao spajanje Spirit Airlinesa sa JetBlue Airwaysom u poslu teškom 3,8 milijardi dolara u januaru zbog anti-monopolskih razloga, dve kompanije su odustale od pokušaja spajanja dva meseca kasnije umesto da nastave sa žalbom.

Spirit Airlines Foto: Shutterstock

Dok je JetBlue situaciju nazvao "trogodišnjom distrakcijom", preuzeo obavezu da će platiti 70 miliona dolara odštete Spiritu, o čemu je Aero.rs pisao, Spirit se suočava sa većim poteškoćama u svom pokušaju da samostalno opstane. Od početka godine do danas - akcije kompanije pale su za oko 90%.

Poslednji finansijski izveštaj avio-prevoznika pokazao je 11. uzastopni kvartalni gubitak i otkrio je njihove poteškoće u ostvarivanju napretka u preokretu dok se sve više takmiče sa većim takozvanim "nasleđenim" igračima za kupce koji traže jeftine karte.

(Aero.rs)

Video: Otvaranje novog hagara Prince Aviation: Avio-glamur u novom "dvorcu Princa"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>