• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Užurbani dani za Direktorat civilnog vazduhoplovstva: Održane dve ICAO radionice od početka aprila

Vreme čitanja: oko 1 min.

Obuka je organizovana u cilju osposobljavanja eksperata za sprovođenje relevantnih obuka u oblasti obezbeđivanja u vazduhoplovstvu

  • 0
DCV ICAO obuka Foto: Direktorat civilnog vazduhoplovstva

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike  Srbije (DCV) organizovao je dva seminara u saradnji sa Međunarodnom organizacijom civilnog vazduhoplovstva (International Civil Aviation Organization - ICAO).

U periodu od 9. do 12. aprila DCV i ICAO su sproveli aktivnosti u sklopu radionice o upravljanju rizikom. Članovi Nacionalnog tima za procenu rizika za civilno vazduhoplovstvo (predstavnici MGSI-a, MUP-a, MO-a, Vojske Srbije, BIA-e, Kancelarije Saveta za nacionalnu bezbednost i zaštitu tajnih podataka i DCV-a) učestvovali su na radionici kojoj je glavni cilj bio upoznavanje učesnika sa međunarodnim praksama u proceni rizika po civilno vazduhoplovstvo i standardizacija nacionalnih procedura i praksi sa međunarodnim zahtevima.

Ove nedelje, tačnije od 15. do 19. aprila, DCV je realizovao i kurs za nacionalne instruktore u oblasti obezbeđivanja u vazduhoplovstvu. Obuka je organizovana u cilju osposobljavanja eksperata za sprovođenje relevantnih obuka u oblasti obezbeđivanja u vazduhoplovstvu.

DCV ICAO obuka Foto: Direktorat civilnog vazduhoplovstva
DCV ICAO obuka Foto: Direktorat civilnog vazduhoplovstva

Učesnici, uključujući vazduhoplovne inspektore iz Odeljenja za obezbeđivanje u vazduhoplovstvu Direktorata, kao i ovlašćeni ispitivači, stekli su neophodna znanja za organizovanje, sprovođenje i evaluaciju specijalizovanih obuka, navodi DCV.

(Aero.rs)

Video: Dassault Falcon 6X u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>