Wizzair iz Beograda umesto u Bazel sleteo u Fridrishafen: Nema zvanične potvrde o razlogu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Podaci pokazuju da je avion sleteo bez ikakvih vidljivih problema ili nepravilnosti na aerodrom u Fridrishafenu, grada na jugu Nemačke u 14:33 po beogradskom vremenu.

Salinger Igor

Avion Airbus A321 mađarske niskotarifne avio kompanije Wizz Air na današnjem letu od Beograda do Bazela preusmeren je u Fridrishafen, nekih 150 kilometara od Bazela.

Prema javno dostupnim podacim servisa za praćenje letova Flightradar24.com, avion na letu W64051 je poleteo sa beogradskog aerodoma sa minimalnim kašnjenjem od šest minuta, u 12:46 i to sa piste 12R, odnosno u pravcu jugoistoka, posle čega pravi zaokret i uobičajeno nastavlja ka destinaciji.

Podaci pokazuju da je avion registarske oznake HA-LXB sleteo bez ikakvih vidljivih problema ili nepravilnosti na aerodrom u Fridrishafenu, grada na jugu Nemačke u 14:33 po beogradskom vremenu.

Flightradar24
Televizija N1 javila je da su "tokom leta, putnici su dobili informaciju od kapetana Ilije Selakovića da su u Bazelu dobili dojavu o postavljenoj bombi". Aero.rs nije uspeo da dobije potvrdu ove informacije iz drugih izvora.

Ovaj izvor dodaje da je Wizzair je obezbedio autobuski transport do aerodroma u Bazelu.

Ovakav razvoj situacije - bar u delu posle sletanja - potvrđuje i informacija sa sevisa Flightradar24 za praćenje letova prema kojoj je ovaj isti avion već poleteo prema narednoj destinaciji - Ohridu u 15:36 po lokalnom vremenu. Let je označen kao WZZ4AU, što ukazuje da je neredovan, odnosno najverovatnije let za repozicioniranje aviona.

(Aero.rs/SI)