Zbog gubitka pritiska u kabini avion Korean Aira se naglo spustio - 13 putnika u bolnici

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pedeset minuta nakon poletanja, dok su bili iznad ostrva Jeju na visini od oko 8.200 metara, u putničkom delu kabine aviona došlo je do iznenadne, nekontrolisane dekompresije

Foto: Shuttertsock

Putnici na letu KE189 između Seula i Tjavana preživeli su pravu dramu u subotu posle podne, nakon što je avion Korean Aira usred leta izgubio pritisak u putničkoj kabini.

Boeing B737 Max (registracijske oznake HL8352, serijski broj 63440, star nepunih pet godina) poleteo je u 16.45 po lokalnom vremenu sa Međunarodnog aerodroma Incheon u Seulu (ICN) i uputio se ka međunarodnom aerodromu Taichung (RMQ) na Tajvanu, piše portal Aerotime.

Pedeset minuta nakon poletanja, dok su bili iznad ostrva Jeju na visini od oko 8.200 metara, u putničkom delu kabine aviona došlo je do iznenadne, nekontrolisane dekompresije. Zbog toga je posada donela odluku da se hitno vrati i prinudno sleti u Seul.

Iako je posada poštovala sve bezbednosne procedure, nakon naglog sletanja u kratkom vremenskom intervalu (skoro 27.000 stopa (više od 8.000 metara) za 15 minuta) 13 putnika prebačeno je u bolnicu nakon što je avion sleteo na pistu Incheona. Jedan od putnika na letu snimio je video na kom se vidi da su maske za kiseonik poispadale iznad glava putnika, a jedna od njih rekla je da je mislila da će to biti njen "poslednji dan na zemlji".

Ministarstvo za zemlju, infrastrukturu i transport Južne Koreje izjavilo je da je 15 putnika prijavilo da su imali hiperventilaciju ili bol u bubnim opnama, dok je 13 hospitalizovano nakon sletanja. Let je premešten za sledeći dan, 23. juna 2024. godine.

(Aero.rs)