Skroman rast: Air Montenegro objavila rezultate o poslovanju u prvoj polovini godine

Vreme čitanja: oko 1 min.

Broj putnika na redovnim linijama povećan za 16 odsto, dok je na čarter letovima zabeležen pad od čak 45 odsto što je posledica obustave saobraćaja sa Tel Avivom

Crnogorski nacionalni avio-prevoznik objavio je rezultate poslovanja za prvih šest meseci ove godine, javlja Ex-Yu Aviation.

Prema podacima koje donosi ovaj portal, Air Montenegro je do kraja juna 2024. prevezao 191.000 putnika, što predstavlja povećanje od 4,5% u odnosu na isti period 2023. godine.

Od tog broja, 171.000 putnika je prevezeno na redovnim linijama, što je povećanje od 16%, dok je preostalih 20.000 putnika prevezeno na čarter letovima. U ovom segmentu poslovanja Air Montenegro beleži smanjenje od 45%, što je direktna posledica obustave sezonskih letova avio-kompanije ka Tel Avivu.

Salinger Igor

Potsetimo, crnogorska vlada otpustila je na sednici održanoj prošle nedelje doskorašnjeg generalnog direktora Marka Anžura i deo borda direktora, o čemu je pisao Aero.rs.

Slovenački ekspert koji je dobio posao prošle godine, u mandatu vlade Dritana Abazovića, smenjen je, prema navodima podgoričkog dnevnog lista Dan, zbog minusa od četiri miliona evra u kasi.

Salinger Igor

Pojedini crnogorski mediji pak objavljuju da vlada razmatra uvođenje "letova od javnog značaja" u okviru rada Air Montenegra.

Portal biznis.me javlja da bi crnogorska kompanija povezivala tokom zimske sezone, prema tim planovima, ovu zemlju sa Franfurtom, Parizom, Amsterdamom, Minhenom, Cirihom i Rimom pored već postojećih letova za Beč, Beograd, Varšavu, Atinu, London, Milano...

(Aero.rs)