Pilot umro tokom leta, avion prinudno sleteo na aerodrom JFK u Njujorku

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nakon neuspelog pokušaja pružanja prve pomoći, posada, koju su činili još jedan pilot i kopilot, odlučila je da prinudno sleti, ali je on preminuo pre sletanja

Foto: Shutterstock

Airbus kompanije Turkish Airlines prinudno je sleteo na njujorški aerodrom Džon F. Kenedi (JFK) rano u sredu nakon što je kapetan preminuo tokom leta, saopštili su zvaničnici avio-kompanije.

Airbus A350-900 (registarskih oznaka TC-LGR, serijskog broja 651) je leteo iz Sijetla sa aerodroma Takoma (SEA) ka turskoj prestonici, Istanbulu (IST), kada je naglo skrenuo ka Njujorku.

Prema rečima portparola Turkish Airlinesa, Jahje Ustuna, pilot Ilčin Pehlivan (star 59 godina) doživeo je srčani udar i pao je u avionu.

"Nakon neuspelog pokušaja pružanja prve pomoći, posada, koju su činili još jedan pilot i kopilot, odlučila je da prinudno sleti, ali je on preminuo pre sletanja," rekao je portparol, na čije reči se poziva Njujork Tajms.

Pehlivan je radio za Turkish Airlines od 2007. godine i upravo je u martu prošao lekarski pregled koji nije pokazao nikakve zdravstvene probleme, rekao je Ustun.

"Kao porodica Turkish Airlinesa, molimo se za milost Božju nad našim kapetanom i želimo strpljenje njegovoj ožalošćenoj porodici, svim njegovim kolegama i voljenima," rekao je portparol turske nacionalne avio-kompanije.

(Aero.rs)