• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ljubljana prešla milion putnika: Najbolji rezultat slovenačke prestonice u četiri godine

Vreme čitanja: oko 1 min.

Milioniti putnik bio je Peter koga je nakon izlaska iz aviona dočekalo aerodromsko osoblje u veoma veseloj i radosnoj atmosferi

  • 0
Aerodrom Jože Pučnik Ljubljana Fraport Slovenija

Aerodrom Jože Pučnik u Ljubljani (LJU) prošle nedelje je opslužio svog milionitog putnika - prvi put od 2019. godine.

Sedmocifreni broj dostignut je u petak 6. oktobra na jutarnjem letu Turkish Airlinesa iz Istanbula (IST). Milioniti putnik bio je Peter koga je nakon izlaska iz aviona dočekalo aerodromsko osoblje u očigledno veseloj i ležernoj atmosferi.

Turska nacionalna avio-kompanija je za ovog specijalnog putnika pripremila i specijalno iznenađenje - dve povratne karte za bilo koju destinaciju u mreži Turkish Airlinesa.

"Zadovoljni smo oporavkom saobraćaja, a do kraja godine očekujemo da ćemo prevesti i više od prvobitno najavljenih 1,2 miliona putnika. Iz sezone u sezonu ponuda letova se širi – nedavno su uspostavljeni Luksemburg i Skoplje, a mi se radujemo novim letovima za Rigu koje će airBaltic uvesti u maju 2024..." rekao je Janez Krašnja, šef upravljanja avio-kompanijama u Fraportu Slovenija.

Sa aerodroma poručuju da će tokom predstojeće zimske sezone ponuditi veću mrežu letova nego prethodne godine. Jože Pučnik biće povezan sa ukupno 18 destinacija, a letove bi trebalo da obavlja 15 avio-kompanija.

Aerodrom Jože Pučnik Ljubljana Salinger Igor
Ljubljana već četiri godine pokušava da se oporavi od bankrota nekadašnje slovenačke nacionalne avio-kompanije Adria Airways kao i od posledica pandemije korona virusa. Krajem septembra navršilo se četiri godine od propasti Adrie, a portal Aero.rs je tim povodom pripremio specijalan tekst o istoriji ovog prevoznika.

(Aero.rs/AŠ)

Video: Aerodrom Beograd Nikola Tesla 2023: Šta je do sada urađeno

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>